Reynisfjara & Dyrhólaey

Publicerad 2018-05-01 10:00:00 i Resor - Island 2018,

Det var helt plötsligt måndag och sista april när vi vaknade på vårt rum i Sólheimahjáleiga. Regnet strilade ner, molnen var ungefär hur tunga som helst och Island, ja det var lika vackert som vanligt. Vi åt frukost, börd, ägg, jos och kaffe. Packade oss sedan iväg mot Islands sydligaste del, samhället Vík.
 
På vägen gjorde vi ett stopp, som sträcke sig i princip över hela förmiddagen... Vi kom till den svarta stranden, Reynisfjara. Så makalöst, finns inte ord för denna plats. Sedan fortsatte vi på andra sidan, till Dyrhólaey. Där tas andan ur en. Man behöcer dock fyrhjusdrift för att ta sig upp på bergsknabben, och har man höjdskräck kan man behöva gömma sig under en regnkappa och skrika (mamma), men annars (vi andra) så är det bara att njua av utsikten och vyerna, de är nästan oändliga. Om ni åker till Island så måste ni åka upp dit. Utsikten över klippan med ett hål rakt igenom liknade ingenting jag någonsin sett, knäna började nästan skaka av höjdrädslan - skrackblandad förtjusning!
 
Jag tänker att mina inlägg låter mest likadana. Makalöst vackert, sanslöst fint, att jag är så lycklig över att vara här. Och så är det. Så vi tar och tittar på bilderna istället. Med uppmaningen om att ni bara måste åka hit. Ta med pciknick, för här kan man vara länge, länge.
 
Jag är så glad att alla dessa sevärdheter i naturen är gratis. Maten, boenden och i princip allt annat är dyrt. Men naturen, den är alldelens gratis och tillgänglig för alla. Så fint.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2018-05-13 22:46:10

Underbara speciella bilder. Dom känns i magen❤️👍

Svar: Tack snälla du, så glad jag blir <3
Isabell Lundberg

Postat av: Lisa

Publicerad 2018-05-13 22:46:11

Underbara speciella bilder. Dom känns i magen❤️👍

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela