Om att ha handlat drömdörrar!

Publicerad 2018-05-12 08:59:26 i Renovering - Farstu,

Igår - den ljuvligaste av sommardagar. Trots att snön fortfarande ligger kvar på sina ställen och det bara börjat grönska. Värmen tillhörde kategorin "sommarvärme", och vi njöt av det hela. På eftermiddagen packade vi in oss i pappas bil och körde 2-3 mil efter slingrig grusväg. Och kom fram till ett litet snickeri som doftade så gott av trä.
 
I snickeriet fick vi träffa självaste snickaren. Det visade sig att pappa och snickaren jobbat ihop under årens gång och hade mycket att prata om. Vi gick runt och kikade på makalösa dubbeldörrar, köksskåp och alla möjliga maskiner.
 
Sedan gick vi in, drack en kopp kaffe och nr vi kom ut därifrån hade vi beställt våra alldeles egna dubbeldörrar till Drömmen! Jag är så omåttligt peppad på att så sätta igång och bygga entrén till huset, och kronan på verket kommer att bli de fantastiska dörrarna.
 
Dörrarna vi beställt ser i grunden ut som oroginaldörrarna. Vi gjorde lite ändringar, nedersta spegeln kommer att bli lite annorlunda och listerna likaså, vi valde att köra på snickarens egna metoder. En riktig drömdörr till Drömmen helt enkelt.
 
Måste bara förtydliga även här att originaldörrarna ska vi spara förstås. Antingen blir de fantastiska att ha in till sovrummet, blivande växthuset eller til något annat, men vi kommer inte att bränna upp dem.
 
Mest troligt i slutet av september har vi våra drömdörrar på plats. Men först - en oändligt lång sommar med bygge av entré.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela