Vår(vinter)ens första dag!

Publicerad 2018-03-15 10:00:00 i Lantliv, Renovering - Drömmenhuset,

I söndags var det vårens första dag. Eller åtminstonde vår femte årstids första dag, vårvintern. Takdropp, sol från klarblå himmel och en ljum luft.
Svärfar kom med trappern (skotern) och hjälpte Fredrik att sala ner snedtaket i hallen uppe för att vi ska få in isloering där. Måste visa bilder inifrån Drömmen snart, det går undan nu! Jag själv stökade till i stallet, körde bort dynga och skottade framför alla dörrar runt stallet. Städade i sopsorteringen och körde sopor till återvinningen utanför vår lanthandel. Ungefär fem kilometer har vi dit. En mil tur och retur för att få återvinna kartong, glas och plast. Sedan städade jag i garaget. Hittade ett par ljuvliga turskidor som jag ska använda så mycket det bara hinns med nu i vårvinter.
Är så himla kär i honom. Förstår inte i min värld hur det kan kännas så här efter snart tio år tillsammans. Är så glad över helgen vi fick tillsammans. Jag tycker att det blir jobbigare och jobbigare med skiftveckorna, saknar att ha honom runt mig prick jämt. Men vi överlever nog det med. Glad över dagveckan som råder just nu.
Knut han är alltid med på sitt vis. Denna dag var det skosnörerna som skulle busas med. Underbara kattskrälle <3
Och hästarna de premiärade utan täcken. I ljum luft, strålande sol och en snömängd som är helt galen. Man ser knappt inte stolparna och tråden bakom hästarna. Är glad att min kallblodskung inte insett att han faktiskt kan hoppa/kliva över stängslet ungefär hur lätt som helst. Blir så glad av våra djur. Och solen förstås, vårvinter, nu kör vi!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela