Tänk att här ska vi bo.

Det har varit några iskalla dygn. Var ute i huset i så mycket kläder jag kunde hitta men kylan gjorde det outhärligt. När jag slet av mig skoterskorna kändes det som att hela huden skulle följa med. Jag borrade in händerna i Knuts päls, nästan så det tårades i ögonen när det gjorde så ont, så ont att sakta men säkert tina upp.
 
Och ändå känns det som att det inte går att göra tillräckligt. Vi är ännu väderberoende då Drömmen står kall. Det är omöjligt att dra igång någon värmekälla innan huset är helt tätt och isolerat överallt. Jag längtar tills vi ska skruva köksstommar och bestämma klinkergolv. Men fram tills dess funkar det med att regla vägg och fundera på isoleringsmaterial till golven. Det ska liksom göras, bit för bit. Det finns hur mycket som helst att göra. Och nu börjar det riktigt klia i fingrarna på mig. Det här året kommer att vara så sprängfyllt av jobb på huset. Och det ska bli så himla kul.
 
Det är liksom svårt att förstå. Att det inte är en evighet kvar tills vi ska bo i huset. Att det finns en framtid som innebär att jag kommer att få gå runt på plankgolven, laga mat i drömköket och tvätta tävtt i en tvättstuga. Att vi kommer att ha en glasveranda med dubbeldörrar och ett panoramafönster med en utsikt som tar andan ur en. Det är svårt att förstå att arbetet man lägger ner faktiskt blir något konkret. Det hade nog varit så mycket enklare att riva Drömmen och bygga nytt. Men timmret, historien och vedspisen/kakelugnarna är så mycket mer än så. Det är svårt att beskriva kärleken till Drömmen. Kanske är jag lite pjåskig och löjlig. Men det kan jag gott ta.
 
...
 
I helgen åker vi till fjällen och har workshop. Det ska vara så in i jäkelens kallt. Vi har ingen skoter med oss upp och ingen plan heller för den delen. Men vi ska vara vi. Och planera vår Dröm. Vi har med skissböcker och massor av idéer var. Vi ska lyssna på P3-dokumentärer, äta minst ett kilo smågodis och basta. Och framför allt ska vi prata hus. Och ha lite internetdetox på det. Kanske dyker upp något förinstält här. Vi hörs till veckan, med bilder från fjällen och allt vad det innebär. 
#1 - - Carin:

Åh vilken mysig blogg! Denna spars i favvo-listan! Och vad roligt med husplanerna, så spännande :D

Svar: Åh tack snälla Carin, så glad jag blir!ha nu en fantastisk helg, kram!
Isabell Lundberg