~Inspirationsinlägg Badrum~

Publicerad 2018-03-03 09:00:00 i Renovering - Inspiration,

Detta kommer en vacker dag att vara vårt badrum nere. Eller kanske inte riktigt. Där avståndet mellan golvåsarna är längre kommer vi att ha kontor/"bibliotek". Där golvåsarna är betydligt närmare varandra kommer vi att ha tvättstuga och där jag står och tar bilden kommer badrummet att hamna. Vår plan är att få in toalettstol, en större kommod, en redig dusch och något sorts skåp för handdukar och liknande. Vi har varit ganska veliga i hur badrummet ska se ut. Huset kommer i stort att ha hyfsad "gammaldags" stil rakt igenom. Men toalett och tvättstuga blir lite annars. Eftersom att huset inte ens haft badrum och är från tidsepoken där man fortfarande gick på utedass så känns badrummet lite mer lockande att ha hysat modernt. Men ändå vill man att samma stil, materialval och färgskala genomsyrar hela huset. En hård nöt att knäcka. Jag har samlat lite inspirationsbilder på senaste, vilket också efterfrågats här i kommentarerna. Så varsågoda, här kommer lite resonemang kring modernt badrum i gammat hus:
 
Källa här.
Vi kommer att ha kakel och klinker i badrummet. Jag gillar dessa mjuka, matta, gråa färger. Stora plattor känns lyxigt. Jag vill att rummet ska kännas varmt och inbjudande.
 
Källa här.
Jag älskar idén om att ha dubbla duschar. Fredrik är inte lika förtjust över tanken. Vi får se hur vart vi landar. Men tanken av det, aah så härligt. Älskar duschväggarna i glas med. Det kanske inte är optimelt ur städsynpunkt, men så mycket mer gediget än plast eller draperi.
 
Källa här.
Jag gillar vita och trärena möbler. Men på toaletten har jag gärna en svart kommod. Den får gärna var upphöjd också, liksom andra skåp och själva toaletten. För att kunna hålla rent. Till skinnad från resten av huset, då jag helst vill ha stora socklar, rediga ben och underreden. Ävet det ett bra argument till att hålla badrummet ganska mordernt i utseendet.
 
Källa här.
Fina produkter som ger spa-känsla. Jag vill inte behöva åka på spa för att få den där härliga avkopplingskänslan, utan vill gärna få till den hemma. Naturliga material såsom stenar, växter och trä blandas med tjusiga EKO-produkter i snygga förpackningar. Mina ögon njuter av de lugna färgerna.
 
 
Har du renoverat badrum? Hur gick tankarna i val av material och utseende?

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Miriam

Publicerad 2018-03-03 14:50:11

Vi har renoverat badrum och tänkte precis så, det fick bli hyfsat modernt i stilen. Det behöver ju tåla vatten och kräver material för det. Vårt ligger på övervåningen så vi valde matta på både golv och vägg för det kändes säkrare. Jag tycker ändå det passar med huset.
Jag ville ha både dusch och badkar och det blev hit, särskilt för barnen, men det händer att jag kryper ner där själv också.
Men när vi gör iordning lilla badrummet nere kanhända det blir äldre stil, med pärlspont och svart/vitrutigt klinker, men då kommer vi inte ha någon dusch där så det blir inte lika mycket fukt.
Det blir kul att se hur ni väljer, kram

Svar: Vilka kloka reflektioner, de tar jag med mig till vår renovering :)
Vår lilla toa kommer också att få bli lite mer "annorlunda" tror jag, känns bättre att exprementera på litet rum plus inte samma krav när man skippar duschen!

Det är så kul att följa er renovering, blir så inspirerad!
Isabell Lundberg

Postat av: Emma

Publicerad 2018-03-04 11:06:44

vi renoverade badrummet för ett par år sedan och valde gammeldags stil med tunnelbanekakel i halvförband och svarta, röda och vita klinkers på golvet. vissa saker är ganska basic (ex billigaste kaklet som vi typ kunde hitta, köpte gammal porslinsho etc) men satsade pengar på detaljer (exempelvis en snygg kakellist att ha längs med golvet, riktigt fin blandare, hörn med gerat kakel mm). vi ville ha ett gammalt gjutjärnsbadkar med lejontssar men gav upp försöken att hitta ett 130-cm (har ett väldigt litet badrum) så vi köpte nytt från finabadkar.se. bästa köpet någonsin!

jag hade nog velat ha ännu mer klassiska färgval på golvet men eftersom vi är två med helt olika smak (speciellt vad gäller färger) så enades vi efter lååånga diskussioner genom att den ena fick välja färg på frisen och den andra valde färg inuti. det blev oväntat bra faktiskt.

vi köpte också en högspolande toalett från twyford, mycket snyggt och praktiskt om man har ett litet badrum, men nu har en pinne i vattentanken pajat och det är ett helvete att hitta reservdelar.

Svar: Åh det är säkert ett jättehäftigt badrum, men som du säger, det krävs lite mer arbete att hitta reservdelar m.m. :) Var in och kikade på din blogg, kaklet var helt fantastiskt! Dig måste jag börja följa, så jäkelens fina bilder!!
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela