En lördag hos oss.

Jösses ändå. Vilken ljuvlig lördag vi fick till. En av kontorsvännerna från Tyskland med särbo var förbi. Fikade kladdkaka och blev bjuden tysk "apfelstrudel". Fredrik han jobbade i huset. Duktiga, duktiga han.
Det var liksom en halvgrå dag vi vaknade upp till. Men kallgraderna var borta. Inga mer trettio minus. Snö har vi så det räcker och blir över, men några bakslag får man liksom räkna med här i Västerbotten.
Sprang ett varv runt huset och stoppade i tvättmaskinen, plockade glas från nattygsborden (varför blir jag så törstig på nätterna?) och lite sånt. Här en glimt från vårt sovrum. Fina vedspisen. Fina korgen. Så skymtar mindre fin garderob till höger > och ett nytt fiskespö till vänster <, lite hejbaberiba i vissa hörn hos oss.
Den här killen tog sovmorgon. Tiggde lite vispad grädde när gästerna fikade. Gick sedan och la sig en stund igen.
Jag virvlade iväg till vår lokala lanthandel medan Fredrik åkte på skotertävling. Älskar vår lilla affär. och personalen är alltid så tillmötesgående och trevlig. Tror vi handlar all mat och hushållsprodukter till 90 % här i byn. Så viktigt att stötta våra lokala företag.
Och sedan blev det fika hos svägerskan med nästan hela extrafamiljen. Tycker om dem allihopa. Och inte förrän efter det blev det lantliv med skattjakt i hönshuset, mockning i stallet, puss på hästmularna och så. Vissa dagar finns mer tid för det, och andra mindre.
 
Sedan avslutade vi det hela i goda vänners lag. Med en massa gott att äta och massor av kärlek från nära och kära att spara framöver. Jag vet inte om det är så kul att läsa om vanlig lördag i mars. Men det är så kul att spara, små, små glimtar från vardagen.
 
...
 
Nu har vi snart kört färdigt söndagen. Med husbygge, soplämning och en massa djurmys. Hästarna har premiärat utan täcken ute i marssolen och ikväll blir det tacos hos svärföräldrarna. Mår så himla bra, trivs så med livet!
#1 - - Maja:

Åh, så mysigt det ser ut med vedspisen. Och katten<3

Svar: Tack snälla <3 Det ÄR mysigt, det lovar jag! Kram
Isabell Lundberg