En lördag hos oss.

Publicerad 2018-03-11 16:47:01 i Katten Knut, Lantliv,

Jösses ändå. Vilken ljuvlig lördag vi fick till. En av kontorsvännerna från Tyskland med särbo var förbi. Fikade kladdkaka och blev bjuden tysk "apfelstrudel". Fredrik han jobbade i huset. Duktiga, duktiga han.
Det var liksom en halvgrå dag vi vaknade upp till. Men kallgraderna var borta. Inga mer trettio minus. Snö har vi så det räcker och blir över, men några bakslag får man liksom räkna med här i Västerbotten.
Sprang ett varv runt huset och stoppade i tvättmaskinen, plockade glas från nattygsborden (varför blir jag så törstig på nätterna?) och lite sånt. Här en glimt från vårt sovrum. Fina vedspisen. Fina korgen. Så skymtar mindre fin garderob till höger > och ett nytt fiskespö till vänster <, lite hejbaberiba i vissa hörn hos oss.
Den här killen tog sovmorgon. Tiggde lite vispad grädde när gästerna fikade. Gick sedan och la sig en stund igen.
Jag virvlade iväg till vår lokala lanthandel medan Fredrik åkte på skotertävling. Älskar vår lilla affär. och personalen är alltid så tillmötesgående och trevlig. Tror vi handlar all mat och hushållsprodukter till 90 % här i byn. Så viktigt att stötta våra lokala företag.
Och sedan blev det fika hos svägerskan med nästan hela extrafamiljen. Tycker om dem allihopa. Och inte förrän efter det blev det lantliv med skattjakt i hönshuset, mockning i stallet, puss på hästmularna och så. Vissa dagar finns mer tid för det, och andra mindre.
 
Sedan avslutade vi det hela i goda vänners lag. Med en massa gott att äta och massor av kärlek från nära och kära att spara framöver. Jag vet inte om det är så kul att läsa om vanlig lördag i mars. Men det är så kul att spara, små, små glimtar från vardagen.
 
...
 
Nu har vi snart kört färdigt söndagen. Med husbygge, soplämning och en massa djurmys. Hästarna har premiärat utan täcken ute i marssolen och ikväll blir det tacos hos svärföräldrarna. Mår så himla bra, trivs så med livet!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Maja

Publicerad 2018-03-11 22:24:42

Åh, så mysigt det ser ut med vedspisen. Och katten<3

Svar: Tack snälla <3 Det ÄR mysigt, det lovar jag! Kram
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela