Att känna sig nöjd för nu

Publicerad 2018-03-14 09:00:00 i Hästen, ponnyn och stallet, Renovering - Gården & Trädgården,

Jag flyttade hem hästarna till gården 2014. Stallet var inte lämpligt att vara stall, inte alls. Jag jobbade på med att städa upp i stallet. Vi byggde boxar, lite halvprovisoriska av OSB-skivor och billigare emballage-virke. Jag var så lycklig över att kunna ha hästarna hemma, att de hade varsin box att sova i.
 
2015 blev vi ägare till gården. Vi satte igång projeketet att höja taket ovanför boxarna, jag tyckte att det var i lägsta laget för Årvar. Min dåvarande häst, Trollfrej började sparka sönder boxväggarna från ingenstans. Han sparkade i betongväggen så den gick sönder och trasade sönder OSB-skivorna. Jag lät en hästpratare prata med honom och han berättade att han blev arg när Årvar kollade på honom när han åt. Han ville vara ifred. Pappa tvekade inte ens utan började direkt med jobbet att höja skiljeväggen mellan boxväggarna. 2015 var också året jag kalkade, målade och gjorde lite tjusigare i stallet.
 
Sedan har vi kastat ut ko-inredningen, gjutit nyttgolv, satt in en ny stalldörr och byggt sadelkammare. Det är så härligt att vara i stallet nu jämfört med förr. Det går inte beskriva lycka över att ha mycket utrymme, var sak har sin plats och så.
 
Det finns såklart saker att göra. Foder på stalldörren, bark kring rampen upp till dörren, måla i sadelkammaren, bygga klart hyllorna och göra iordning  i sadelkammaren, nya rep/kedjor till skötselplatsen. Och kanske framför allt byta ut OSB-skivorna till tjusig panel/råspont. Men det får vänta och ha sin tid. Stallet är möjligen inte så vackert nu. Med avflagnad svart slamfärg på OSB-skivor. Lite lappat och lagat. Men det är mitt alldelens egna. Det är fullt lagligt ur djurskyddssynpunkt. Det är gott om plats, god ventilation och riktigt mysigt. Mitt stall kommer aldrig vara ett tillrättalagt stall helt utan brister, det kommer alltid att vara lite sågspån i gången, hur mycket jag än sopar, hästarna kommer alltid att vara lite tuffsiga, hur mycket jag än borstar. Det kommer alltid finnas saker att göra och renovera, men jag är liksom nöjd med hur det är nu.
 
Jag känner nu att prick allt funkar i stallet. Det är inga problem när hovslagaren kommer, jag kan torka upp snöiga vintertäcken i varma sadelkammaren, hästarna har gott om plats inne. Fodret förvaras hygieniskt. Spånet har sitt hörn i ladugården. Vi har rinnande vatten i stallet och krokar för alla täcken, grepar, sopar och andra saker man kan tänka sig. Nu i år ska vi bara njuta av stallet. Kanske lappa något hål i OSB:n med lite mer OSB. Kanske får vi upp fodret och målar stalldörren. Kanske bestämmer jag hur boxarna ska se ut den dagen de är klara. Men just nu - ingen brådska och bara njut. En klapp på axeln över det som är gjort. En hyllning till min pappa med det största tålamodet som snickrar ihop allt jag ber om. En hyllning till Fredrik som låtit mig lägga en hel del massa tid och energi på stallbygge, som byggde sadelkammaren åt mig.
 
I sommar har vi så jäkelens mycket projekt. Det är insida av Drömmen, utsida av Drömmen och skogsplantering på våra ägor. Det är plöjning och insådd av åkrar. Så i år njuter jag, av minsta lilla som blir gjort. Ska bli bättre på att ta en kaffekopp ute i sadelkammaren och känna tacksamheten över hur bra jag har det, istället för att hela tiden fokusera framåt. Älskade lilla skruttstall va <3
 
...
 
 Läs mer i den här kategorin!
Eller det här inlägget om renoveringarna 2015
.. Eller varför inte detta inlägg om renoveringarna 2016?

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Celina

Publicerad 2018-03-14 15:25:52

Vilken härlig text om att verkligen vara nöjd för stunden 😊❤

Svar: Precis så känns det, nöjd är ordet :) Ha en fin helg, kram!
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela