Uppdatering om renoveringsläget i Drömmen

Publicerad 2018-06-20 09:00:00 i Renovering - Drömmenhuset,

Jag har uppdaterat väldigt lite om renoveringen på senaste. Det har två olika anledningar;
 
1. Det har varit för mycket annat. Till slut fick vi stänga ner bygget i nästan två veckor för att plantera skog, göra vårbruk och jobba på kontorsjobb. Sedan en Kanadaresa på det.
2. Vi håller på med golvvärmen och det är så himla tråkigt att dokumentera tycker jag.
 
Men. Hur som helst. Så kämpar vi på. Fredrik, jag, pappa och svärfar. Med lite gästspel från rörmokaren Olofsson också. Guld värda, hela gänget.
 
Vi har någon liten springa kvar att dreva i kök och matrum. Kontoret och skafferiet är så gott som klart. Hallen likaså. Kvar är toalett och tvättstuga, där sista slängen av vvs i golvet slutföras.
 
Vi har fått hem alla golvskivor till golvvärmen på nedervåningen. Pappa är expert på att fräsa övergångsspåren och jag låter honom gärna göra jobbet. Tycker ritningen är krånglig och har inte riktigt förstått varför man gör som man gör. Men övriga gänget är uppdaterade, tack och lov för det.
 
Just nu funderar vi mycket huruvida vi måste lägga en OSB-skiva under golvskivorna för att nivåskillnaden mellan toalett och övriga rum inte ska bli så brutal. Toaletten ska flytspacklas och kommer därför att bli högre än resterande golv. En rejäl tröskel tänker jag gör susen, men det är något vi håller på att kolla upp just nu.
 
Så snart börjar vi lägga igen golven. Kanske med OSB-skivor först. Eller bara golvspånskivor. Har börjat kika på golv och om jag får önska blir det ett äkta furugolv. Fredrik förespråkar ek. Vi får se vart vi hamnar, bra blir det nog oavsett.
 
Så då vet ni vad som händer i Drömmen. Fräsning, sista slängen isolering (på nedervåningen) och en jäkelens massa beslut! Lovar att skriva några fler rader (även om de långtråkiga grejerna) framöver!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela