Om att hälsa på hemma.

Nämen hörrni, första delen av helgen var ju helt fantastisk. Som när jag tog flakbilen någon liten mil söderut, till min barndomsby och mina föräldrars fina ställe. Åh vad hemtrevligt det är h e m m a. Hemma i Åbyn, åh, så härligt det är att få åka hem till mamma och pappa och få vara lillasyster för ett slag.
Vi åt, och åt, och åt av den grillade maten, potatisgratängen, och åt efterrätt på det. Jordgubbar och glass i en stor hög på kristalltallrikarna. Sedan väntaade en varm badtunna på oss allihopa. Min ena syster, hennes Linus, deras dotter Allie, mamma, pappa och min systerdotter Aisha vars morsa fick ärenden till Spanien. Hon saknades, liksom min F. Men vi fick roa oss så gott det gick, vi tappra, badsugna.
Aisha blir sex i augusti. Kan dyka i badtunnan, göra volter på studsmattan och vägrar lära sig cykla. Mosters tjej, alldeles ljuvlig på alla sätt och vis. Himlar med ögonen åt en, kikar över kanten på sina godisprydda glasögon och ser sådär superklok ut. Djurvän, duktig storkusin och säger roligheter mest hela tiden.
Efter badet blev det pyamas och mys med kattungarna.
Fyra stycken småsyskon till Knut. Man smälter för mindre.
Alltsååååå. Två flickor och två pojkar, som letar nya hem, helst på landet.
... och Knuts mamma Sussi, lika ljuvlig hon. Lika speciell som sin son. Superduktig mamma.
 
Så var det bara att packa ihop badväskan på flakbilen och åka hem, med solen i ögonen och hjärtat varmt av familjemys. Vill göra det om och om igen.