Om att hälsa på hemma.

Publicerad 2018-06-19 20:55:06 i Livet utanför backen,

Nämen hörrni, första delen av helgen var ju helt fantastisk. Som när jag tog flakbilen någon liten mil söderut, till min barndomsby och mina föräldrars fina ställe. Åh vad hemtrevligt det är h e m m a. Hemma i Åbyn, åh, så härligt det är att få åka hem till mamma och pappa och få vara lillasyster för ett slag.
Vi åt, och åt, och åt av den grillade maten, potatisgratängen, och åt efterrätt på det. Jordgubbar och glass i en stor hög på kristalltallrikarna. Sedan väntaade en varm badtunna på oss allihopa. Min ena syster, hennes Linus, deras dotter Allie, mamma, pappa och min systerdotter Aisha vars morsa fick ärenden till Spanien. Hon saknades, liksom min F. Men vi fick roa oss så gott det gick, vi tappra, badsugna.
Aisha blir sex i augusti. Kan dyka i badtunnan, göra volter på studsmattan och vägrar lära sig cykla. Mosters tjej, alldeles ljuvlig på alla sätt och vis. Himlar med ögonen åt en, kikar över kanten på sina godisprydda glasögon och ser sådär superklok ut. Djurvän, duktig storkusin och säger roligheter mest hela tiden.
Efter badet blev det pyamas och mys med kattungarna.
Fyra stycken småsyskon till Knut. Man smälter för mindre.
Alltsååååå. Två flickor och två pojkar, som letar nya hem, helst på landet.
... och Knuts mamma Sussi, lika ljuvlig hon. Lika speciell som sin son. Superduktig mamma.
 
Så var det bara att packa ihop badväskan på flakbilen och åka hem, med solen i ögonen och hjärtat varmt av familjemys. Vill göra det om och om igen.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela