Lördagskväll i Kyrkbäcken

Publicerad 2018-06-30 23:16:30 i Lantliv,

Vilka junidagar som radats upp på senare. På tok för mycket kontorsjobb. Semestern är nära, och när den är över, väntar nya sunda rutiner. Mer hemmatid. Sådant jag funderar på om junikvällarna. Ikväll, en ljuvlig sådan.
Packar ved, mackjärnet, mat och fiskespön på flaket. Älskar vår flakbil.
.. och åker hit - till ett av våra smultronställen. Kyrkbäcken.
Här finns bryggor i plural. En timrad lada med grillplats. Gott om ved och sittplatser.
Dukade upp middag; raskerbröd, kantarellsås, västerbottensost och läsk. Ett mysslyckat försök med kolsvarta mackor blev det. Men sedan fick jag till det.
Så fantastistk gott. Fredrik fick mackjärnet av pappa i julklapp. Tror inte vi använt någon julklapp så mycket som vi använt mackjärnet.
Sedan fiskade vi, jag och han jag är kär i. Någon enstaka mygga som surrade runt oss, men inte mer än så. En ruta mörk choklad med halvssalt. En ljummen junikväll, tillsammans.
Vårt nyårslöfte för året var att äta middag ute oftare. Numera händer det rätt ofta. Älskar det, hur mackor till middag kan bli helfestligt. Hur vi varvar ner, pratar om annat än hus och jobb, skrattar högt och är här och nu. Mer sådant i sommar tack.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2018-07-01 08:40:48

Så härligt ni har det :) Ja, det är verkligen viktigt att "bryta" allt arbete som ni gör varje dag med er älskade Dröm ♥ Min man och jag ( mest min man ) byggde en egen stuga när barnen var små och det blev så intensivt med arbete ( 30 mil att åka enkel väg gjorde arbetsdagarna långa och tuffa ) så när allt var klart hade glädjen med en egen stuga helt mist sin glans för min man. Så jag tycker att ni gör helt rätt som fångar de små ljuvliga stunderna på sidan om att bygge också. Då kommer glädjen över er fina Dröm att få en möjlighet att vara kvar och blomma vidare med lyckobubblor i själen i stället för bara jobbångest.

Svar: Oj oj oj vilket sjå ni måste haft. Härligt att ha det klart förstås, förstår att ni njuuuuter, och extra mycket när man gjort allt själv! Tack för dina fina ord, kram!
Isabell Lundberg

Postat av: JUNITJEJ

Publicerad 2018-07-01 21:32:00

Så härligt det ser ut!

Svar: Det var det verkligen <3
Isabell Lundberg

Postat av: Emmeli

Publicerad 2018-07-01 21:50:53

å, så himla härligt. Fina ni!

Svar: Det var en ljuv kväll <3 kram!
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela