Livets bästa nationaldag

Vilken nationaldag vi fick till på backen. Den bästa hittills vågar jag nog påstå.
Det var kallt och jag har spenderat hela dagen i ullunderställ. Plus två tjocka tröjor till. Stundtals med mössa. Men  ändå. Livets hittills bästa nationaldag. inte så dumt alls.
 
Jag hade ställt väckaren på sju. Sedan låg jag och drog mig i sängen precis som Knut brukar göra. Minutrarna tickade på. Långsamma morgnar ändå. Sedan blev det bråda tider, hann ge djuren mat och röja köket innan min ena svägerska hämtade upp mig. Jag har två av dem, svägerskorna alltså. Ju mer jag umgås med dem desto mer tycker jag om dem. Cecilia som jag spenderade förmiddagen med idag kändes så himla stor och vuxen när jag och Fredrik blev tillsammans, men hon är trots allt bara två år äldre än oss. Så nu umgås vi som vänner, tycker så mycket om att spendera tid med henne på tu man hand. Berätta om saker som ganger, skratta åt roligheter, glädjas åt varandras framgångar och ge varandra råd. Skulle gärna spendera ännu mer tid med de båda, fina svägerskorna.
 
Hur som helst. Iväg bar det till två lokala handelsträdgårdar, jag, svägerskan C och hennes sockersöta son Ebbe. På första stället, Gråbergs plant, handlade jag ingenting. Cecilia hittade en helt makalöst fin kruka. Sedan bar det av till Bergliden trädgård. 
... och minsann. Alla sommarblommor jag vill ha är nu inköpta.
En salig blandning av grönt, rött, rosa och vitt. Blev ingen röd tråd i det hela, passade på att köpa allt jag tyckte var fint och släppte alla tankar om att allt ska matscha. Kryddor, sallad och jordgubbar hängde med hem också. Så kul då jag helt prioriterat bort att så frön och odla i år. Så veldans nöjd med mina blomfynd.
Väl hemma på backen hände detta - potatisland! Jag satte potatis medan Fredrik byggde på vår stenmur. Den blev så vansinnigt fin tycker jag (måste förstås visa er i veckan!)
Sedan drog jag på mig handskar och knöt ihop buketter av nässlor. Hände dem på tork på timmerboa. Tanken är att hönsen ska få grönt hela vintern sedan. Lite i taget, pö om pö. ska jag torka ett helt upplag åt dem.
Är så tacksam över denna plats på jorden. Mitt hemma. Vår utsikt. Åkrarna, sjön och skogen. Försöker bli bättre på att ta tillvara på allt runt om oss, både själsligt och det som faktiskt växer runt om oss och kan användas i matlagning och djurhållningen.
Runt mig spatserade hönsflocken. De är så lyckliga nu. Sprättar runt och kommer springande mot en när man är ute  på gården. Ett av livets bästa beslut, att skaffa höns.
Än är det mycket kvar att bygga på hönshuset. Men tills vidare bara njuter jag av att faktiskt kunna ha min hönsflock. Två till fyra ägg om dagen får vi nu.
Sedan byggde jag hästarnas sommarbete. Det saknas el och jag måste trimma runt stängslet. Men ett provsmak i en timme medan vi åt middag fick gå an. Det var lyckliga, belåtna hästar som jag hämtade hem från betet. Passade på att ta en tur med rockarden som pappa lagat åt mig. Så tacksam för all fin hjälp vi får med allt just nu. Allt bara löser sig. Så himla glad över det.
Och slutligen. En nyduschad, nybajsad och väldigt söt kallblodskung som fick komma in i boxen och göra kväll. Så himla fylld av lycka efter denna dag.
 
Livet känns så annorlunda nu. Trots att vi jobbar på och hinner en hel del om dagarna och kvällarna så unnar vi oss att göra en sak i taget. Skiter i listorna med saker som stressar. Gör lite det som faller mig in mellan måstena. Tar mig tid att lyssna på ljudbok, ligga i kökssoffan i en kvart och sitta mitt i hönsflocken en stund på morgonen och tänka å ingenting särskilt. Det känns som att det är en bit kvar tills vi helt rätt väg i livet. Men det känns som att vi har någonting på gång. Hjärtat lättare, axlarna inte lika spända och helt plötsligt känns inte kroppen så svår att styra och andas med. Jag är så glad att vi får hjälp, att vi har varandra och att vi har denna plats.
 
Livets bästa nationaldag, mina vänner.
3 kommentarer
iseedee

Det låter som en riktigt mysig dag, men jag håller med om att det var kyligt.
Den salladen bakom blommorna ser himla god ut! =)

Svar: Ja sallad är både gott och väldigt lättodlat win-win :)
Isabell Lundberg

Cornelia

Åhh så somrigt och härligt! Verkar verkligen som en perfekt nationaldag <3

Svar: Det tycker jag att det blev :D Mer sådant!
Isabell Lundberg

Lisa

Tack du glada fina människa, för din dagsrapport.
Sitter på Nolby gårdseko bageri i Alingsås, under en stor Lind, i solen och torkar en tår. Som vanligt när jag läser dina inlägg.

Svar: Åh så glad jag blir av dina ord. Jag älskar verkligen att få komma in hit och dela med mig av glimtar från livet, blir så glad att det uppskattas! Kram
Isabell Lundberg