Hönsen blir bortskämda!

DETTA INLÄGG ÄR I SAMARBETE MED OMLET HUSDJURSPRODUKTER
Jag och hela hönsligan har fått hem ett gäng produkter från Omlet vi har provat! Produkterna är både sådana som aktiverar hönsen och håller dem sysselsatta under dagarna när jag inte är närvarandre och produkter som underlättar skötseln av hönsen för mig. Hem kom en hel kartong fylld med roliga grejer, medan jag packade upp produkterna ute på gräsmattan kom samtliga i gänget fram och skulle se vad som var på gång. De var så nyfikna på alla förpackningar och spännande former.
Jag har provat produkterna under en tid och måste säga att jag är väldigt imponerad. Jag förespråkar vanligtvis produkter som är så naturliga som möjligt, men städsprayen får verkligen bort all smuts. Jag har använt den på bajsbrädan av aluminium och fått den riktigt ren och fin. Det är en förutsättning att kunna hålla rent i hönshuset för att slippa ohyra, extremt viktigt för att hönsen ska må bra!
 
Kiselguren (längst till höger) är en helt naturlig produkt som  håller bort både yttre parasiter som löss och kvalster men som också fungerar som kosttillskott som håller inre parasiter som mask borta.
 
I den lilla burken finns det salva som stryks på hönsens och tuppens kam för att skydda den mot frost och köldskador. Den har jag inte fått användning av i dessa varmgrader som varit i vår, men till vintern kommer den att bli toppen för att förebygga att kammen fryser sönder och börjar blöda.
Omlet skickade också med två frukt- och nötpinnar som hönsen är gaaaalna i. Jag har hängt fast den ena på lilla hönsgården och de allihopa turas om att stå och picka på den, godiset innehållet bara 100 % naturliga produkter såsom jordgubbar, russin och jordnötter.
Och och och! Vi har fått oss en gunga! Jag och Julia övade lite hörom kvällen. Jag tänker att gungan blir perfekt i deras framtida rastgård. Det är så kul att sätta in grejer hos hönsen och se hur nyfikna de blir. Hönsen sysselsätts, det tycker jag är det bästa med Omlets produkter!
Mer aktivitet för hönshjärnan med dessa bollar. Jag har fyllt dem med värpfoder. Några av hönsen har kommit på att det kommer godsaker ur bollarna och försöker envist komma på olika sätt att få bollen i rullning.
Favoritena av produkterna är dessa bollar och nöt-pinnarna just för att de håller hönsen aktiverade och sysselsatta. Jag är helt säker på att hönsen kommer att älska gungan när de fått kläm på vad den är till för, som bekant älskar höns att sitta på alla möjliga pinnar och pinaler om möjlighet finns!
 
Skynda er in på Omlets hemsida, här, och fynda lite leksaker och städprylar till era höns med! De har i princip allt man behöver för att skaffa höns. Bra priser och REA på flera av produkterna med!
 
0 kommentarer