Den lugna midsommaren på backen

Det är fredag och Midsommarafton när vi vaknar. En långsam morgon, äter rostmackor, stökar bort i köket, ger hästarna mat och släpper ut hönsen. De festar loss på en bit vattenmelon. Jag har dubbla tjocktröjor, ruskvädret är igång redan före tio. Vi pustar ut - så skönt att inte ha stora midsommarfesten i år.
Igår kväll dröjde vi oss kvar i huset ett tag satte golvspånskivor. Limma, skruva och få allt att stämma på slutet. Roligare än jag trodde det skulle vara. Pappa hjälper oss att fräsa, så guld värt. Pappa kommer  på självade Midsommarafton med. Borrar hål i väggen för slang, allt jävlas idag, sådana dagar finns också. Jag stökar lite på övervåningen. Stoppar ner skräp i en sopsäck. Sorterar verktyg. Bär bort lite sten jag hittar runt huset. Lite i taget, så känns det nu.
Sedan åker vi till Bonnstan i Skellefteå. Sitter tätt ihop med Fredriks familj och släkt i deras lilla kammare och fikar. Tycker om dem allihopa så mycket. De lovar att de ska hälsa på i sommar, jag ska se till att det blir så. Sedan åker vi till stora mataffären, lastar på somrig, god mat. Och kommer hem till backen, låter Midsommar vara lugnets dag i år.
Det ser lite eländigt ut på backen. Staketet har gått sönder. Gräsmattan vi sått in har inte tagit sig ännu. Grådsplanen är lerig. Jag älskar vår plats så mycket ändå. Lever i symbios med allt arbete. Undrar försiktigt hur livet ser ut om ett år? Hur firar vi midsommar då? Hur långt har vi kommit på huset? Det ska bli så spännande, alltihopa.
Vi somnar i soffan mellan våra två förrätter. Två timmar. Ser en film. Springer ut i regnet och plockar vår egen sallad. Springer ut i stallet och ger hästarna kvällshö. Äter en rejäl klick med Kalix löjrom, mört älgkött, färskpotatis och jordgubbar. Det känns som att vi är i en sommarstuga vi aldrig behöver åka hem ifrån.
 
I år tar vi en lugn Midsommar, och så skönt det blev.
#1 - - Åsa:

Vi hade samma lugna sköna midsommar, dock hemma i stan och inte i vårt renoveringshus i Sjöland. Så himla skönt med en lugn extradag mitt i livets all stress som vardagen mellan varven kan bli. Är så roligt att få följa er på er resa med hus, djur och vardag ♥

Svar: Det låter jättehärligt, så viktigt med pauser ibland =) Kram
Isabell Lundberg

#2 - - Emmeli:

Helt ljuvlig läsning. Tack Isabell. <3 Och midsommarkramen!

Svar: Det var en väldigt skön dag! Hoppas din blev detsamma - trots saknad av kära <3
Isabell Lundberg