Älskade lilla skrutthus

Det är nationaldag och en ledig, röd dag mitt i veckan. Jag hade först tänkt erbjuda mig att jobba idag också, så mycket att göra på kontoret. Men sedan tänkte jag på mig själv. Att jag faktiskt förtjänar, precis som alla andra, att vara ledig när ledighet erbjuds. Så idag har vi haft arbetsdag på gården.
 
Nu är det afton. Vi ska äta sen middag ikväll och krypa ihop i soffan nyduschade och trötta i kroppen efter denna dag. Men ännu är det flera timmar kvar av utetid. Fredrik slumtrar en kvart på kökssoffan, och jag sätter mig med datorn i knäet. Älskar att kika in här, skriva några stycken och rensa hjärnan på lite tankar.
 
Det har varit så hektiska tider. Hemma och på jobbet. Men här hemma känns det ändå som att saker börjar falla på plats. Skogsplanteringen och vårbruket är klart. Nu är det full fokus på huset.
 
Och mitt i all renovering och tankar om Drömmen, så kommer jag på mig själv att verkligen njuta av sommaren i vårt lilltorp. Det är stökigt här och var, knoppar lossnar från köksinredningen, fönstren behöver putsas. Men vi bor bra här. Kommer hem från jobbet till knarrande, plastmattetäckta golv, alla ljud är så välbekanta. Det är verkligen att komma hem att komma hit. Syrener på nattygsbordet, sladdhärvan under hörnskåpet, rutorna som skallrar när det blåser storm. Allt är så hemtamt, så tryggt och säkert.
 
När drömmen är klar kommer vi inte längre att bo här. Jag passar på att njuta av dagarna som är kvar. Längtar efter framtiden, men njuter ändå av vad vi har nu. Det är så mycket enklare att bo här på sommaren, sommarstugevibbarna är överallt i huset.
 
Vi har snart spenderat sju år av våra liv i huset. Vi var bara nitton när vi flyttade hit. När jag stod och handdiskade mormorsärvt porslin och kände lycka över att få dela (hyra) ett bo med Fredrik. Nu rusar jag runt som en stormvind och slänger in grejer i diskmaskinen och känner mig så hemma på gården som numer är vår. Tack älskade lilla skrutthus för tryggheten, lugnet och hemkänslan du ger mig i väntan på min Dröm.
 
...
 
Nu ska hästarnas beteshage byggas. Hoppas ni har det fint.
Kram
3 kommentarer
Miriam

En arbetsdag på gården är inte fel, vi gjorde också det och nu sitter jag helt mör i kroppen med fötterna i ett varmt bad, tänkte jag skulle pyssla om de stackarna lite 😁

Svar: Ja det är så härligt att bli mör av gårdsarbete :D ! Hoppas du fick njuta av fotbadet!
Isabell Lundberg

Katharina

Så fina bilder och vilket härligt ställe! Var ju tvungen att kika på ditt IG-konto också - fantastiska bilder där också! Det kontot måste ju följas!

Svar: Men åh - tack snälla du! Så roligt att vi har lite liknande intressen trots att vi bor på så olika platser i landet. Är liiite avis på din fina, fina hund ;) Kram!
Isabell Lundberg

Sofi

Alltså wow, du är så himla duktig på att skriva! Jag älskar att kika in här och se nya inlägg. Du verkar vara så himla klok och du inspirerar mig jättemycket!

Svar: Men tack snälla Sofi! Så himla glad jag blir. Älskar att få inspirera till ett liv på landet ! Kram på dig!
Isabell Lundberg