Veckan på backen #3

Publicerad 2018-07-09 17:33:00 i Vecko- och årssammanfattningar,

"Veckan på backen är en återkommande summering om vad som hänt på gården under veckan."
 
Två veckor har passerat sedan jag skrev en veckouppdatering. Det har varit timmar med kontorsjobb, kurs och besök ute i ett hägn för renar. Det är dock en annan historia. I fredags gick jag på semester. En fyra veckors, lång, härlig semester. Så välbehövligt.
 
Det känns som att Fredrik steppat upp sina timmar i huset, och jag, jag har fått glida på en räckmacka. Spenderat tid med djuren. Skött lilltorpet. Hoppas få ordning på det under semestern. Älskar att spendera timmar i huset med honom såkart.
På kvällarna går hästarna på bete. Jag tycker de fortfarande är för runda för att gå på hel-bete. De motioneras ganska flitigt och får inga kopiösa mängder mat, men kaggarna är kvar. Frustrerande. Årvar har fått nya skor, duktiga hovslagaren är så snäll med honom. Årvar blir snällare och snällare för varje gång han kommer. Fjärde gången nu med denna hovslagare och idag gick det fint. Har han varit rent grisig tidigare. Men nu, hängläpp och djupa andetag. Skönt för mattehjärtat och väl värt varenda krona.
 
Fapri fick spendera två dagar inne efter att hon varit "stapplig", när hon släpptes ut i vinterhagen blev der full galopp och rull-party i hagen. Lite, lite puls i benen i någon dag. Tror jag avfärdat fångmisstankarna och tror istället det hela berott på att hon fått gå hårt på senare och sprungit fort, fort på vasst grus. Så småhovarna sa ifrån tillslut. Vi tar det lugnare med gräset ett tag, någon timme på kvällen duger gott.
I Drömmen händer det som vanligt grejer. Golvspånskivorna är nästan klara i kontor och hall nu också. Vi har åkt och kikat på kantsten vi kanske köper loss till farstukvisten. Det är så spännande nu. Så mycket som händer och varje timme som spenderas där ute är en timme närmare att flytta in. Fredrik och svärfar har murat framför vedspisen med. Själva underredet av järn stack ut på ett ocharmigt vis, och bra blev det.
Vi har köpt en hängmatta. Fikat på altanen. Åkt och badat. Varit snälla med oss själva och varandra. Vill aldrig mer spendera en hel sommar på jobbet och i bara bygget. Vill leva däremellan med. Det satsar vi på i år. Magiskt skönt är det.
Hönsen mår bra. Julia har lite problem med uppsvälld kräva då och då. Är lur på att några av damerna har lagt ägg på något hemligt ställe då vi gått från att få fyra ägg till bara två om dagen. Kanske snubblar jag över dem under semestern. Vi får se. De har blivit väldigt sociala och kommer springande så fort de får syn mig eller Fredrik. Bästa investeringen för livsglädjen 2018, helt klart.
Så nu har vi semester. Har tänkt bada prick varje dag. Semesterkassan vi skulle ha kunnat resa för den lägger vi på god mat och roliga saker i närheten av hemmet. Jag trivs så bra med allt just nu, vet är så skönt att bara vara hemma. Njuter och ler. 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela