Tre loppisfynd kommer lastade

Publicerad 2018-07-04 22:44:24 i Loppislycka & inköp till backen,

Hade besök av min systerdotter i helgen. Små händer som ville hjälpa till med allt. Plocka ägg, panta burkar och slänga skräp på sopstationen. Som tack för hjälpen fick hon en slant att gå på loppis för. Valde länge och noga mellan leksakerna. Hittade en My Lottle Pony med rosa man och svans. Twilight skulle den heta. Frågade Loppisgumman om prick allt "å vad ä de här då?" "å va ha man de här till då?" och hittade tillslut en "nallis" som också fick följa med hem. 8 kr för hennes två leksaker. Hon var så vansinningt nöjd med dem.
 
Mostern fyndade förstås också. Rättvist skulle det vara tyckte A. Helst skulle katten Knut också följa med och fynda. För balansen liksom. Vi tar en titt på fynden;
Här är de, staplade på varandra i junigräset. En precis lagom, rejäl (vävd?) duk. Att ha ute på bordet på altanen. För middagar och långfikor. En sommarduk är obligatoriskt. 20 kr kostade duken,
En ljuvlig liten kanna. Försöker verkligen att inte köpa saker bara för att. De ska liksom ha ett syfte. Redan samma kväll gjorde jag en sats sås i kannan, blev helt perfekt. Såskanna i keramik för 10 kr.
En rotting-bricka. Är precis som alla andra tokig i allt som går i rotting/flätat/korgakigt. Hade tänkt spara den till livet i Drömmen. Men jag kunde inte hålla mig, bar ut sommarfikat och sommarmiddagen på den omedelbums. Så fantastiskt fin. 10 kronor för den.
 
48 kronor för alla dessa fynd. Till systerdotter och moster. Passade på att swisha lite extra, det har vi som regel då vi åker till byns loppis. Pengarna går till ett sjukhus i Afrika, så det är värt några extra tiokronor varje besök.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Liselotte Johansson

Publicerad 2018-07-05 08:27:16

Kul att fynda på loppis och att fynden kommer till användning. I går hittade jag en massa fynd i min pappas gamla ladugård. Jag ser fram emot att göra i ordning fynden till trädgården. Jag har precis fått min dröm, en glaspaviljong och en köksträdgård, som jag håller på att inreda.

Svar: Det låter härligt!En köksträdgård vill jag så gärna ha! Så kul att inreda med fynden också :)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela