Tre loppisfynd kommer lastade
Hade besök av min systerdotter i helgen. Små händer som ville hjälpa till med allt. Plocka ägg, panta burkar och slänga skräp på sopstationen. Som tack för hjälpen fick hon en slant att gå på loppis för. Valde länge och noga mellan leksakerna. Hittade en My Lottle Pony med rosa man och svans. Twilight skulle den heta. Frågade Loppisgumman om prick allt "å vad ä de här då?" "å va ha man de här till då?" och hittade tillslut en "nallis" som också fick följa med hem. 8 kr för hennes två leksaker. Hon var så vansinningt nöjd med dem.
 
Mostern fyndade förstås också. Rättvist skulle det vara tyckte A. Helst skulle katten Knut också följa med och fynda. För balansen liksom. Vi tar en titt på fynden;
Här är de, staplade på varandra i junigräset. En precis lagom, rejäl (vävd?) duk. Att ha ute på bordet på altanen. För middagar och långfikor. En sommarduk är obligatoriskt. 20 kr kostade duken,
En ljuvlig liten kanna. Försöker verkligen att inte köpa saker bara för att. De ska liksom ha ett syfte. Redan samma kväll gjorde jag en sats sås i kannan, blev helt perfekt. Såskanna i keramik för 10 kr.
En rotting-bricka. Är precis som alla andra tokig i allt som går i rotting/flätat/korgakigt. Hade tänkt spara den till livet i Drömmen. Men jag kunde inte hålla mig, bar ut sommarfikat och sommarmiddagen på den omedelbums. Så fantastiskt fin. 10 kronor för den.
 
48 kronor för alla dessa fynd. Till systerdotter och moster. Passade på att swisha lite extra, det har vi som regel då vi åker till byns loppis. Pengarna går till ett sjukhus i Afrika, så det är värt några extra tiokronor varje besök.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress