Rensa ogräs i potatislandet

Publicerad 2018-07-11 09:00:00 i Odlingar, trädgård & blommor,

Minns ni att jag lovade er att visa hur man odlar potatis? när jag gick den sedvanliga kvällsrundan härom kvällen passerade jag potatislandet och fick en mindre chock över hur mycket gräs som hunnit börja växa runt blasten. Idag tog jag tag i saken, i minst tjugofem plusgrader och gassande sol. Svettigt blev det.
Här startade jag. Med en herrans massa gräs mellan de tre raderna potatis jag satt i juni.
Jag använde mig av följande redskap. En ogräshacka och en järnkratta.
Sedan var det bara att sätta igång. rev runt med hackan men de stora maskroskbladen fick jag slita bort med händerna. Gick fint det med. Sedan krattade jag och jämnade till landet lite.
 
Tillslut såg landet ut såhär. Gräset som jag hackat bort får ligga kvar som näring till plantorna. Nu är det bara att hålla efter, lite i taget. Inte svårare än så.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela