Livet här och nu

Publicerad 2018-07-25 21:36:24 i Lantliv,

 
Sommaren är lång när man får vara på hemmaplan. Dagarna flyter ihop. Det är onsdag idag, blev jag varse för en stund sedan. Värmen är tillbaka efter nå molniga dagar, regn fick vi med. Tack gode. Jag klär mig i samma kläder om och om igen, håret är ständigt stylat av träskets sjövatten och ljust av solens kyssar.
 
Senaste dagarna har varit fina. Det är så himla fint att leva just nu. Fredrik är så ihärdig och duktig med bygget, beundrar honom så mycket. Jag har målarfärg på armarna, magen och i ansiktet efter att ha dragit igång sommarens målarprojekt med min mamma. Långa längder av panel som ska målas vit och sedan sättas upp på farstukvisten. Det är jobbigt ibland, jag skulle vilja gnälla lite, men det är så självvalt och roligt mitt i det jobbiga så jag låter bli. Tänker på våra föräldrar som offrar semesterdag efter semesterdag för att tillbringa hos oss i skickarbyxor. 
 
Vi fikar i syrénens skugga och idag fläktade det. Vi har åkt och köpt sten till farstukvistens stenfot och kört hem den från Umeå i sextio knyck. I varsin bil. Tänkte att det är sådant vi kommer att komma ihåg när vi är gamla. När vi packade in oss i två bilar, kånkade hem sjuhundra kilo sten och pausade på McDonalds för det finns inte i vår stad. Drack minst en liter läsk den dagen. Ringde Fredrik fem gånger när vi körde hem, i varsin bil, i sextio knyck. Elva långa mil.
 
Årvar har gjort sig illa. Han halkade när han skulle gå in för natten i regnet. Stod och höll upp benet och grinade illa först. Sedan blev han den coola killen han alltid är. Lät mig tvätta, pyssla om och drog en bus-repa i hagen dagen efter. Hjärtat gör ont varje gång det händer något. Det är så onödigt. Jag har tänkt så många gånger att det är jäkelens halkigt på rampen när det regnat. Så mina föräldrar funderade (som vanligt) ut en superlösning med trasmattor och kottar. Nu kan de stappla upp och ned för rampen bäst de vill utan att halka. Vansinnigt skönt. 
 
Idag tupplurade vi länge efter att vi jobbat i värmen. Sedan flyttades hästar, vatten fylldes i beteshagen och efter det åkte vi och badade. Det gick vågor på träsket för första gången. Vi höll varandras hand när vi hoppade i. Satt på stranden med varsin handduk och pratade. Åt fish and chips till middag. Öste citronsaft över min fisk. Snart börjar det vara okey att vistas ute igen utan att oja sig över värmen. Så jag ska packa mig ut, bära in målade panellängder, hämta hem hästarna, stöka bort skrufs som alltid har en tendens att komma fram. Kvällsrundan är bäst, alltid.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Cornelia

Publicerad 2018-07-26 06:42:38

Det ser och låter som underbara dagar! Dagdrömmer om husprojekt och livet på landet... Instängd på ett kontor dagarna i ända.

Svar: Åh, låter mindre kul. Och tänk på att de där drömmarna är till för att jagas! Kram
Isabell Lundberg

Postat av: Film&serier bloggen

Publicerad 2018-07-26 10:29:37

Wow, den första bilden alltså! - underbart fin!

Svar: Tack snälla du !
Isabell Lundberg

Postat av: Julia

Publicerad 2018-07-26 15:26:59

Låter som en dröm<3

Postat av: Julia

Publicerad 2018-07-26 15:27:11

Låter som en dröm<3

Svar: Lite så känns det <3
Isabell Lundberg

Postat av: Anna Nilsson

Publicerad 2018-07-27 03:33:14

Vilka fina bilder!
Speciellt den första med hästen på fältet!

Svar: Tusen tack !
Isabell Lundberg

Postat av: Bella

Publicerad 2018-07-27 09:42:12

Fantastiska bilder! Särskilt den första från hästryggen🙂!

Svar: Tack <3
Isabell Lundberg

Postat av: Rebecca Adnell

Publicerad 2018-08-19 20:03:41

Älskar första bilden från hästryggen! Wow!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela