Att ha finaste av besök på backen

Publicerad 2018-07-12 09:00:00 i Besök på backen,

Jag har två systrar. Så högt älskade, båda två. Båda har varsin dotter. När man trodde familjen var komplett - så kom de två och vände upp och ner på allt man trodde man visste om livet och kärlek. Allie & Aisha, mina akilleshälar, för dem gör jag allt.
 
För några dagar sedan hämade jag hem Aisha, snart sex år, till backen. Det var små händer överallt som ville hjälpa till med prick allt. Mata hästar, fylla höpåsar, kånka på höpåsar, fylla vatten, prova kvalitén på geggamojan på gården (bäst i hästhagen!), mata hönsen, plocka in ägg som hönsen "värmt", baka sockerkaka, knäcka ägg mot bordskanten, panta burkar, lämna skräp på sopstationen och lägga upp varor på bandet. Hänga upp hängmattan, provligga den lika fort, leka med Knut, mata Knut med kattgodis, mata hästarna igen och klappa dem på mularna.
 
Älskar att ge henne detta. Lantluft. Umgånge med djuren, förståelse för naturen, för hur maten på tallriken blir till mat, för all omtanke och skötsel ett djur kräver. Att hon får grusvägar, smutsiga händer och fika utomhus på altanen. Älskar att umgås med henne, bara hon och jag. När hon säger "Du är ju min storbästis" och skuttar vidare i livet. Gör mostershjärtat hur varmt som helst. 
 
Älskar att hon ger mig detta, små händer som hjälper till, ett varmt mostershjärta. Kommentarer om livet som är så klockrena, som "Knut, åh vad du är smutsig, men det gör ju ingenting, du är ju en bondkatt", "Det är okej att glömma saker, som den gången jag glömde att lyssna". 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Åsa på Busandebarn

Publicerad 2018-07-13 22:05:52

Vilken underbar dag. Är själv uppväxt på landet och jag tycker verkligen att barn behöver få uppleva allt detta som du skriver om. <3

Svar: Tusen tack för din fina kommentar!
Isabell Lundberg

Postat av: torres

Publicerad 2018-07-13 23:27:09

Så härliga sommarbilder <3

Svar: Tack snälla <3
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela