Vi bygger hönshus, Del 2

Här inne blir Höns-Hilton till! Övriga vintrar har svärfars lille traktor stått här inne bredvid hövagnen (till vänster), men i år blir det hönshus. Senare kommer vi att flytta ut "lådan" genom den stora porten där bak. Sedan brädslå, måla och få dit ett fint litet tak.
Den här gången var det dags att börja väga in modulerna vi tidigare byggt. Det gjorde vi på dessa "klumpar" jag fått av vår granne. Tyckte de var bra att ha så de sparade jag, och tur var väl det! Vi la ut dem på lämpligt avstånd.
Släckte ner och startade laserpasset. Det är noga att det står i våg innan man börjar. Vi utgick från den högsta "klumpen" sedan bygde vi med spillvirke uppåt på de övriga. Det blev några turer till ved/knobb-högen för att hitta rätta dimensionerna. Vi kollade att allt var i våg med en tumstock, att lasersträcket skar på precis samma ställe på tumstocken på alla "klumpar". Vi var noga att det skulle vara i våg men sket fullständigt i estetiken då huset ändå ska flytttas ut i sommar.
Sedan lyfte vi dit golv-modulen. Den var ju som bekant förberedd med "lister" där botten på trossbotten ska in.
Sedan sågade jag reglar av spillvirke från vår hus-panel. Vi har tur som har mycket material hemma och inte behöver köpa allt nytt. Sedan klyvde Pappa varje panelbit i tre för att få ut fler reglar.
Det var 550 mm i fyra "fack" och 508 mm i ett fack. Sedan placerade jag ut reglarna på lämpliga avstånd utan att fästa dem. Fem stycken reglar i varje "fack".
Pappa <3
Sedan var det dags för boarden att sågas till. Pappa hade en så smart grej från Bygg Max som underlättade arbetet.
Sedan tog vi sågen och skar boarden i rätta storlekar. Det blev lite som ett pussel.
Men det passade perfekt! "Som köpes"! Här ser man också tydligt att vi förstärkt just vid ingången också med lite spillvirke. Sedan hann vi såga till all frigolit också, men det får ni se sen, ikväll fortästter vi!
 
...