Senaste dagarna + En önskan från mig till dig

Dagarna har susat förbi. Allt har varit i sin ordning..
.. Knut har hunnit med både en och sju sovmorgnar. Såklar. Kökssoffan, stora sängen, soffan eller en tvätthög, det går liksom att lata sig lite överallt tycker han.
En morgon käkade jag en herrans massa hembakt (efterfrågat recept - HÄR!), kalljäst bröd med uppbrutet granatäpple och jos.
En annan morgon samma bröd men med apelsin istället.
Och en tredje dag bullade jag upp för brunch och firande av tjugosexårsdagen. Med jos, smoothie och kladdkaka. Gästerna kom vid elva och sista hjärtevännerna åkte 16.30. Våra familjer alltså, så mycket kärlek.
I år orkade jag bara inte göra en egen tårta. Inte ens en egen fusk-tårta med färdigköpa bottnar. Det fick bli en färdig prinsesstårta till femåriga systerdotters förtjusning.
Någon morgon har jag mötts av detta - så man tappar andan.
Och andra dagar är solen visat sig i trädtopparna borta vid berget.
 
... Ja dagarna de swishar förbi, senaste två dygnen har det varit en fruktansvärd storm. Nya hovslagaren har varit hit och har fått besök av fint folk. Bästa var ikväll när min hittepå-morfar och hittepå-mormor kom på besök. Tycker så mycket om dem. Har man inga levande mor/farföräldrar så är det inte mer än rätt att hitta sig ett extrapar, så det så.
 
Livet på backen är sig likt. Det är hästridning, hönshusbygge och ovanligt många kvällar inne på grund av vädret. Orimliga kallgrader och orimliga stormbyar. Känner bara usch och fy och blä, nä då är det inte kul med projekt och lantliv. Men vädret rår man ju inte på.
 
Jag har tappat orden lite igen. Tycker det är så svårt att visa och berätta, när det är mörkt, mörkt, mörkt och bilderna blir dåliga. Dessutom jobbar vi på för fullt på helgerna så även då glöms kameran liksom bort. Vore roligt för er att se annat än vad jag ätit till frukost senaste veckan liksom.
 
Så om någon orkat läsa till hit i detta osammanhängande, dravliga inlägg så; Kom gärna med önskemål om vad ni vill läsa om. Undrar ni över något? Önskar ni något speciellt inlägg? Vore så himla roligt att få en liten spark i baken av er, sedan kommer nog inspirationen tillbaka med ljuset. Och det vet vi ju alla, att varje dag blir någon minut ljusare nu. Vi har allt framför oss.
#1 - - Matilda Nordin:

Först och främst tack för att du är en sån inspiration, när jag känner mig nere går jag in på din blogg eller instagram och får sådan energi av dina bilder :)

Gillar din blogg som den är men vill gärna läsa mer om höns och gärna om hur det går för dig med plast batningen, för jag fick upp ögonen för de efter jag börjat läsa din blogg :)

Många kramar! Och ja för varje dag blir det ljusare :)

Svar: Hej Matilda,Så himla fina ord, blir så jäklelens glad ska du veta!!

Superbra tips, självklart ska jag skriva om plastbantningen! Och hönsen, jag tror du kommer att hinna bli less de små liven ;)

Kram på dig!!
Isabell Lundberg

#2 - - Adrian Gustafsson:

Fin blogg du har! :)

Svar: Tack snälla :)
Isabell Lundberg

#3 - - Ramona:

Älskar dina blogginlägg precis som dom är 😁 men jag känner igen känslan när man tycker inspirationen dippar och att man bara skriver en massa tråkigt. Men sitter nog mest hos en själv 💕 men åhhh så man längtar efter ljuset nu. Hoppas du får en fin dag.

Svar: Åh tack snälla. Uppskattar verkligen dina kommentarer! Ja livet går ju liksom lite på rutin vid denna tid på året. Men i det enkla bor det vackra, ellerhur ? :)
Hoppas du haft en underbar torsdag, kram!
Isabell Lundberg

#4 - - Nelly:

Hej Isabell!

Jag heter Nelly och drömmer om det liv du lever. Med hus på landet och djuren, växterna och skogen runt omkring. Därför är din blogg otroligt inspirerande. Jag hittade hit genom Instagram där jag direkt fastnade för de mysiga bilderna med tänkvärda och kloka ord till. Jag är nyfiken på vad du använder för kamera när du fotar och hur du redigerar dessa, jag har precis upptäckt tjusningen med att knäppa bilder och fånga det där speciella ögonblicket så det vore kul att få lite tips.

I övrigt tycker jag att du ska fortsätta att skriva om livet på backen som du gör. Recept, tankar, renovering, hållbarhet, djuren och såklart de vackra bilderna i kombination med de lika vackra texterna. Tack för inspirationen och det ljus du sprider i vintermörkret.
Kram!

Svar: Hej Nelly!Jag blev så himla glad av din kommentar, värmde ända in i hjärtroten ska du veta!

Även dina tips har jag skrivit ner och ska beta av dem en efter en, så himla bra tips, vill sätta igång nu, nu, nu!

Så kul att du börjat gilla att ta bilder, tycker det är superkul att gå tillbaka och kika. Jag har fotat i princip varje dag i 10 år nu (!!) och det är så kul att spara. Sedan tycker jag att det är extra roligt att kunna pynta hemmet med personliga bilder. Lycka till med ditt fotande (mer info om min utrustning kommer så småningom!) kram!
Isabell Lundberg

#5 - - Marcus Woxther:

så fin blogg :)

#6 - - Malin:

Första gången här för mig och sikket trevligt inlägg att trilla in på! Jag har efter flera månaders paus återupptagit det här med att följa folk på insta/bloglovin' eller vad det är som är inne nu för tiden och därför har jag en liten önskan/undran om du kanske kan dela med dig av lite sånt medans jag läser ikapp lite här inne?
Alltså att du kanske tipsar om de bloggar eller instagramkonton eller youtubekanaler som du tycker om och gärna också berättar varför? Gärna de där lite mindre som inte alla känner till redan?

Sen vore det även väldigt kul om du kanske kan visa upp lite inspo-bilder av inredning du gillar och sånt som ni planerar att ha i drömmenhuset? Kanske tapeter du gillar eller någon stil ni absolut kommer undvika? Det vore kul att få läsa om tycker jag! Förlåt också för världens längsta kommentar jag ska försöka hålla mig lite kortare i framtiden.

Svar: Hej Malin,Välkommen hit, så kul att du vill haka på här! Tänker att det kan vara riktigt bra att köra en redig socialamedier-detox då och då!

Så himla bra tips! Skriver ner dem i anteckningarna på telefonen så ska jag beta av dem en efter en ! Och inspirationsinläggen, när du säger det så hann jag skriva några få i början av förra året innan jag kom av mig, det måste jag a b s o l u t återuppta!

Kram på dig, jag uppskattar det verkligen, och jag gillar låååånga kommentarer! :)
Isabell Lundberg

#7 - - Vickan:

Hej!
Har nyss hittat hit till din blogg och gillar den mycket. Tycker det är intressant att läsa allt om toppar och dalar i vägen mot er dröm. Blandningen av allt du skriver :) Min man (inte jag, jag är mest en sån som uppskattar när saker är gjort men håller mig undan när det väl renoveras) har renoverat vårt hus i mer eller mindre 10 år. Och då har vi inte ens i närheten av så mycket renovering att göra som på er dröm. Vi har inte kommit hela vägen runt än men det kommer. Allt med husrenovering är ju inte roligt hela tiden så dalarna kommer men precis som med årstiderna passerar de.
Kram

Svar: Hej Vickan! Välkommen hit, så kul att du gillar att hänga här inne! Åh, jag förstår, och så skönt att höra. Att fler har långdragna projekt som inte bara ger utan ibland också tar - en hel del massa energi. Tänker också att om man är hus/gårdsägare så blir man nog aldrig riktigt klar heller. Det kommer hela tiden upp saker, och det är ju också charmen med gårdslivet liksom. Men ibland måste man tillåta sig själv att tycka att det är jobbigt också, precis som du säger. Kram på dig!
Isabell Lundberg

#8 - - Sofia J:

Hej🤗
Livet på backen vill jag läsa om, en salig blandning av allt möjligt nästan. Projekt-stora som små, djur, recept, tankar osv 😊
Och livet är inte lättsamt och positivt alla gånger så känn dig inte tvingad att hålla "peppen" om du inte känner så. 🌸

Svar: Hej, jag blev så himla glad av din kommentar. Ni är så fina hela högen och jag älskar att allt får rymmas här, lyckorus och dagar som känns gråa. Tack för det <3 Ska göra mitt yttersta för att bjuda på både högt och lågt framöver! Kram!
Isabell Lundberg