Mina tio bästa Instagrambilder 2017

2018 har precis börjat och jag håller på att knyta ihop säck efter säck fyllda med 2017. I en av säckarna finns mina instagrambilder, ni hittar mig på @Livetpabacken. Alltså åh, så glad över min lilla internetplats. Lite lagomt halvtöntigt att hålla på med instagram och hjärtan och emojis. Men det är ju så himla kul. Som jag brukar nämna då och då, så roligt att få vara landsbygdens röst. Om jag så inspirerar en enda person med mitt lantliv så är det ju mer än nog.
 
Min instagram är inte så uppstryd. Det hamnar bilder från vardagen där, ibland tar jag bilder med stativ och självutlösare, ibland balanserar jag den på någon gren i någon tall någonstans och ibland knäpper jag på klassiskt vis. Ibland (oftast) är de tagna i stunden när andan faller sig på. 2018 vill jag bli bättre på att fotografera och förmedla känslor genom bilder och filmer. Hoppas kunna uppdatera blogg och instagrm oftare med, för det är ju så himla kul. Och skönt att ventilera och spara allt som hinner hända här under åren.
 
I alla fall. 2017 gillade ni mina bilder 70 198 gånger!! och ni gick från typ 1700 (?) följare till 3400, jag la upp 175 bilder, vilket motsvarar lite mindre än en bild varannan dag. Här är vad ni gillade mest under året;
Nr 9 med 617 gilla. Älskade lurvbollen Knut. Han är alltid med oss. I bygget, i stallet och också nu i soffan framför brasan i kakelugnen.
Nr 8 med 649 gilla. Norrskenet som hälsade på i höstas. Inget mästerverk precis. Men ändock. Norrsken är alltid norrsken. Jag saknar det så mycket mellan varven.
Nr 7 med 696 gilla. Vår älskade lilla Dröm i vinterskrud. Där vindpappen hänger lite halvtrött kommer entrén/glasverandan att byggas. Sedan blir det en murad skorsten i rött tegel. Och ja, kostar det gör det. Men vi ska bo så bra här sen. Resten av våra liv. Älskar detta hus så mycket, känns som en del av mig.
Nr 6 med 714 gilla. En helt magisk bild på vår gård, en bit av vår mark och sedan sjön Skråmträsket i bakgrunden. Vilken bygd vi bor i. Denna bilden har min bästa väns sambo tagit med sin drönare under 2016. Innan brädfodringen på huset var klar. Så fint att ha drönarbilder från vårt lilla paradis.
Nr 5 med 721 gilla. Min och Hans nioårsdag. Ren kärlek. Bilden är däremot ganska gammal, tror den är tagen 2012 eller 2013 uppe i fjällen. Men vi är oss ganska lika. Lite skäggigare, lite vuxnare och lite kärare.
Nr 4 med 798 gilla. Hela familjen på årets julkort. Undrar hur hönsen ska få plats till nästa år. Skrattade så mycket åt dessa bilder (ja, det blev en hel drös tagna) då Årvar ser mordisk ut, Fapriola vägrade stå med rumpan åt rätt håll (som en trotsig tonåring - typ) och Knut ser så obrydd ut, som de coola på skolfotot i högstadiet. Jag skrattar högt då Årvar precis gett mig världens puss i ansiktet och F är som vanligt lugnet själv.
Nr 3 med 883 gilla.  Ett av mina favoriäventyr i år. Få umgås med Fapri. Nästa år tar vi med fika med, för detta kommer helt klart bli tradition! Lilla granen som numer står ute vid brokvisten och samlar snö.
Nr 2 med 913 gilla. Tagen med min telefon genom bilrutan. Var så lycklig när grävningen var gjord. Skotta spån tills svetten rinner, byta bjälklag och riva väggar. Jobbigast av allt har ändå varit att ha okänt folk hemma (även om grävarna var snälla, förstås), man blir fort bortskämd, med lugnet och tystnaden.
Nr 1 med 1266 gilla. Vårt lilla skrutthus. Som är snett, vint och eftersatt. Vi har inte alls pysslat om vårt lilltorp sedan vi flyttade in. Behöver målad, lagas/bytas takpannor, tätas, kittas fönster och så vidare i all oändighet. Men gulligt, det är det. Och väldigt Instagramvänligt. Säger jag medan jag ligger i soffan och känner nordanvinden genom fönstrena trots två filtar, ett täcke och brasa i kakelugnen. Alla dagar i lilltorpet är inte drömmiga på så vis, det är mycket huttrande, frysande och uppoffringar (och på senare tid - avloppslukt). Men det är också sex år av underbara minnen. Vårt första boende sedan vi flyttade hemifrån. Vårt första gemensamma hem. Okejdå lilltorpet, du är ganska sött ändå. På bild i alla fall.
... och en favorit från mig. Hade väldigt svårt att välja en favorit från årets bilder, tycker ingen är sådär magisk. Men tycker denna spenglar mitt liv rätt så bra. Lite vildvuxet och så. Men ändå fint liksom. För här trivs jag. Trots att det ibland är svårt att hitta verktyg till bygget, att jag glömmer tvättad tvätt i tvättmaskinen och glömmer att stänga garagedörrarna när det snöar. Det är lite hejsanhoppsan här. Vissa skulle nog få panik av det, men det trivs jag med.
 
...
 
Hoppas ni vill följa med på alla våra projekt och äventyr 2018 !
#1 - - Sofie:

Så många fina bilder! Drömmen att ha en drönar-bild över sitt hem ju :)

Svar: Tack snälla! Ja jag håller med, det är så häftigt! Drömmen vore att ÄGA en drönare, så mycket kul man skulle kunna hitta på :D
Isabell Lundberg