... & Hej 2018

Publicerad 2018-01-04 09:00:00 i Lantliv,

Det har hunnit passera tre dagar av det alldelens färska, nya året. Folk säger visst att det är klyschigt med "nystarten" och det suckas högt över de överfulla gymmen och de gröna smoothiesarna i "allas" flöden. Men jag, jag älskar nystarter. Det känns som att allt kommer att hända 2018 på något vis. Fint kommer det att bli. Jag öppnar mina armar för nya, blanka blad att fylla med liv.
 
Jag är inte mycket för nyårslöften, det blir för inrutat och kontrollerat för mig. Men jag gillar ändå tanken av att sätta upp mål eller kanske snarare målbilder över året. Vad man vill ska genomsyra ens vardag, vad man gillade att göra föregående år och göra mer, mer, mer av det. Givetvis har jag funderat på saker jag vill göra mer av, och lite mål jag vill uppnå 2018. Allt detta kom jag fram till under en promenad med Fapriola på nyårsdagen. När vädret var milt i norrländsla mått mätt och allt kändes så tyst, orört och spännande.
 
2018 vill vi lägga större delen av vår fritid på Drömmen. I år börjar vi bygga upp allt vi tidigare bara rivit ner och sanerat. Mitt mål för året är att glasverandan och panoramafönstret ska vara helt klart innan året är slut. Då är hela utsidan helt och hållet klart. Självklart vill jag ha kommit så långt som möjligt på insidan med. Men att sätta upp mål där inne känns bara dumt, det ska vara roligt att renovera. Med för höga ribbor blir det stressigt. Jag önslar att 2018 blir året vi prioriterar huset högre. Att vi vänligt kan säga nej till evenemang och aktiviteter för att bygga. 2017 var kul, men hujeda mig vilket flängande fram och tillbaka till folk, ofta kändes det som att andra styrde vår tid mer än vi själva styrde den.
 
2018 vill jag överlag ha mer tid hemma på backen. Jag vill umgås med djuren. Dra in hästarnas lukt djupt ner i lungorna, hämta färska ägg i hönshuset och ha mer tid till att sitta i sadelkammaren med en kaffekopp, smörja läderutrustning och lyssna på radio. Jag vill kratta och pyssla i vår obefintliga trädgård för att komma fram till vart jag vill ha odlingarna, växthuset och bastun sen. Jag vill laga storkok och långkok här hemma, baka massor med härligt bröd och goda kakor. Men mest lägga tid på mina djur. Vad jag gillar dem, vad de gör gott för mig. Och jag hoppas att mina vänner vill komma hit lite oftare. Träffa djuren, vara i naturen och hälsa på i min värld här på backen.
 
2018 vill jag unna mig själv. Jag ska unna mig tid att läsa skönlitteratur. Alla tider på året, inte bara under ledigheter utan i vardagen. Jag vill gå på massage någongång. Åka till badhuset med Fredrik, simma några längder och äta apelsin i en varm bastu efteråt. Jag vill unna mig promenader och tid för eftertanke och reflektioner. Jag vill unna mig själv tid med kameran och datorn. Jag vill unna mig tid att instagramma, blogga och dokumentera vårt liv är så förbannat roligt. Och jag vill bli bättre på det. Vardagsglimtarna, liksom.
 
2018 vill jag leva mer hållbart. Jag vil äta mer vegetariskt som komplement till de egenjagade och lokalproducerade köttet vi har i frysdisken. Jag vill handla på loppis och second hand och samtidigt få äga unika kläder. Jag vill äga mindre prylar, skor, kläder och smycken, för att göra plats åt storfavoriterna som fungerar jämt, som guldkant på vardagen. Jag vill göra medvetna val och påbörja rensningen inför att vi inte ska bo i det här huset så många år till.
 
2018 vill jag åka på äventyr. Jag har redan tre resor planerade. Jag är så hemmakär att det nästan tar emot. Men jag behöver dem, äventyren.
 
Så om jag får riktigt önska så vill jag ha en tillsvidareanställning också. Och en dressyrsadel. Och att få träffa prinsesshästen Lomita lite oftare förstås. Men annars så tror jag att det får vara bra. Bara jag får tid, så behöver jag inte så mycket mer än så, det brukar ju lösa sig, de där världsliga sakerna.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Josefine (marilynette.blogg.se) ❤

Publicerad 2018-01-04 12:59:20

Vilka fina bilder du tar! :)

Svar: Tack snälla du !!
Isabell Lundberg

Postat av: Elin

Publicerad 2018-01-04 13:03:24

En dressyrsadel kommer du aldrig att ångra. Hoppas dina äventyr blir magiska ✨

Svar: Jag tänker likadant, men det är så svårt att prioritera "onödiga" grejer i renoveringar, tror du förstår prick vad jag menar :) Men det är ju bara att göra, som jag längtat efter denna sadel! :D Tack för pepp Elin, kram!
Isabell Lundberg

Postat av: Tess

Publicerad 2018-01-04 13:44:13

Åh, vilka härliga bilder! :)

Svar: Tack snälla Tess!
Isabell Lundberg

Postat av: Ellen

Publicerad 2018-01-04 15:06:51

Verkligen inspirerande att läsa, och vilka fina bilder! Jag tror det är något som alla behöver, att just unna sig själv något. Hoppas du lyckas med det du vill uppnå under 2018!
Kram

Svar: Tack snälla Ellen! Jag tror också det är bra att unna sig lite mer. Att göra saker man tycker om, ta sig tid till sina intressen, det är bästa unnet! Kram
Isabell Lundberg

Postat av: Christina Mari

Publicerad 2018-01-04 15:39:18

Så herlige bilder og så koselig å finne noen som blogger .
Herlig .
Ønsker deg et godt nyttår .
Her må jeg innom å titte mer.
Klem Christina

Svar: Åh tack snälla Christina och välkommen hit <3
Isabell Lundberg

Postat av: Miriam

Publicerad 2018-01-04 18:26:50

Härliga mål, det låter som det kan bli ett bra år 😀

Svar: Det tror jag, känns som det blir vad man gör det till <3 <3 <3
Isabell Lundberg

Postat av: Sofie

Publicerad 2018-01-07 05:26:16

Det låter som riktigt härliga och genomtänkta mål, känner igen mig i flera. Allt är möjligt! :)

Svar: Tack för peppiga ord :)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela