En vanlig, älskad skrotarsöndag

Stiger upp innan morgonen blivit dag. Månen håller mig sällskap medan jag drar in januari i luftrören. Jag har börjat vakna mitt i nätterna på senaste. Men inatt, inatt så sov jag gott och bra hela natten. Drömlöst och lugnt.
Jag går till stallet. Ska köra ut hästskit till gödselstacken och får se tre älgar som springer över lägdan till tallkläppen. Jag vänjer mig aldrig. Varenda dag, som ett nytt äventyr.
Sitter här. Länge. De är världens bästa psykologer och mina små bästisar. Det låter kanske galet, eller så är det svårt att förstå innan man själv har en fyrfoting så nära hjärtat. Men dessa två, vad jag tycker om dem. Jag vet liksom att det blir en bra dag om jag får börja den såhär med hö fulla ull-tröjan och hästmular i ansiktet.
Solen orkar till trädtopparna, långt där borta nu. Vi blir inte bortskämda med den där runda, gula saken här uppe i norr. Men det har vänt och dygnet blir lite längre för var dag som går.
När fingrarna är kalla så går jag in, bullar upp med mitt hembakta bröd, jos och apelsinklyftor. Sedan går dagen i ett; Fredrik skottar snö som drevat över vägen med snöslungan, kör en bal åt hästarna och är bärhjälp när hönshuset ska snickras ihop. Sedan får han ledigt och åker iväg och kör skoter med vänner, jag unnar honom verkligen en stund ledigt, som han jobbar och sliter medan han inte är helt fräsch. Jag får sällskap av pappsen, vi bygger vidare på Höns-Hilton men det är minsann en annan historia.
 
...
 
Många av er läste mitt inlägg om att Fredrik inte är helt kry och inte varit på länge. Jag valde att ta bort det sedan. Men då vet ni, att livet händer lite här hemma. Men förhoppningsvis får vi veta orsaken till sjukan och snuvan, hostan och tröttman snart. Så kan det bara bli bättre sen.
#1 - - Emmeli:

<3 KRAM

Svar: <3
Isabell Lundberg

#2 - - Det vilda livet i norr:

Så härligt! Mystid hemma och ute är bara bäst! Spännande att se Höns-Hilton! Vi gjorde klart vårt i somras, eller klart och klart, jag kommer hela tiden på mer saker som behövs där inne... :-)

Svar: Haha jag känner att folks förhoppningar börjar vara höga nu, men det ska bli jättekul att visa resultatet :D Jag får på näsan när jag skryter upp det som Höns-Hilton, haha! Ja gudars, jag kan bara tänka mig, man blir sällan HELT klar med saker :)
Isabell Lundberg

#3 - - Monica:

Vilka fina bilder! Ditt hembakta bröd, vill du dela med dig av receptet tro ?

Svar: Hej Monica, självklart vill jag det! Det är länkat i ett av mina senaste inlägg åt dig, annars så finns det i kategorin "Mat & Recept", kram!
Isabell Lundberg