En unn-dag och en kväll i ladugården

Vilken dag jag haf idag! Jag flexade ut tidigt och kände mig nästan kriminell då det fortfarande kunde skymtas en glimt dagljus när jag styrde bilen mot storstan. Väl inne i stan gick jag på spa. Alltså, förstå, höjden av lyx att få göra i januari. Min syster tyckte jag var värd en unnig massage när jag fyllde tjugofem (alltså för ett år sedan!), men ni vet ju hur en är. Tänker att det alltid finns bättre tillfällen när en behöver det mer liksom. Men nu höll presentkortet på att förfalla och jag fick en så himla skön massage. Sedan gick jag med bestämda steg mot Loppis/Second Handen Kupan i Skellefteå där jag och min Matilda spenderade var och varannan dag förr. Vi kunde cykla hur långt som helst för att prova glittriga linnen, knäppa skor och handla flanellskjortor vi rullade upp ärmarna på och bar till strumpbyxor och jeansshorts. Det är ju som att gå på skattjakt att gå på loppis. Och vilka fynd jag gjorde. Nästan så jag måste viga ett eget fynd-inlägg till det. Och jag, som typ aldrig går på stan. Som typ aldrig handlar kläder. Kom med en hel stor, lyxig påse från Åhléns med ullhalsduk, varm kontorströja och en varm vårjacka. Fyndmästarinna, för en dag sådär.
 
Men sedan. Så blev det fort, fort av med jeansen och skjortan. Snabbäta korvstroganoffen och tråckla på pannlampa, täckbyxor och varseljackan. Packade ihop lite rester. Ett äpple som började bli lite skrynkligt till hästarna och päron samt lite kokt ris till hönsen. Jag kan liksom inte förstå. Jag är en person som äger en egen lite hönsflock och ska liksom dela livet med dem framöver? Tycker det är så spännande! 
Kom på den briljanta idén att dokumentera lite vardagsliv med. De är kanske inte så vackra, bilderna alltså. Men jag har ju lovat, att också de ska få plats här på bloggen. Idag var chocken inte lika påtaglig. Istället inspekterades det reden. Såg ut som hon sa "Mäh?! ha du bygge hjenna av e gamm-tak från gamm-köke i de där gamm-huse ni ha på gårn'? *fnys* gamm-pärlspont? Nä här ha då int ja' tänkt lägg nå ägg" på Burtäskbondska såklart.
Hela lilla flocken gjorde sig redo för natten. Kröp nära, nära och blev tystare och tystare. Tillslut råkade en av dem möjligtvis somna till också. Bytte vatten, fyllde på mat och skruvade fast kompostgaller under pinnarna, så bajsbrädan inte ska bli lika tillgänglig och så. Så småningom fick jag lov att släcka, stänga och gå vidare..
.. Till den här lilla sötnosen. Har saknat dem så mycket idag så tog in dem och lät de gå lösa i stallet medan jag mockade. Det är så mysigt att umgås med dem.
Som vanligt slutade det så här. Känner mig som en riktig tråkmåns när jag delar på dem. När de vill vara tillsammans precis hela tiden. Men jag är så rädd att lilla Fapri råkar bli klämd på något vis om de blir sambod på riktigt. Jag har ett kallstall vilket fungerar väldigt bra. Mina hästar får mycket päls och får minst 15 timmars utevistelse per dygn. Ibland får de sova ute med.
 
Jag mockade, bytte vatten i hinkarna och kliade ordentligt under tjocka pälsen. Körde bort skottkärrorna med skit och pussade mularna godnatt. Lovade ridning och släd-körning i helgen!
Och riktig kväll blir det ju inte förrän Knut varit och nattat Fapri. En liten puss varje kväll. Det är sen gammalt.
Sedan släckte jag, stängde och gick in. Så glad över mina djur. Så glad över vår gamla ladugård. Det går att göra och komplettera hur mycket som helst. Men nu bara fungerar allt. Det är så himla skönt. Tiden får spenderas med djuren när jag är ute och det värderar jag så himla högt.
 
Nu ska jag snabbt hinna fram med såpa-hinken för att få till den där helgkänslan, imorgon är det fredag hörrni!
#1 - - Emmeli:

Vilken helt ljuvlig läsning! <3 Blir så varm i hjärtat. KRAM! Och ja... imorn är det fredag. Galet efterlängtad!

Svar: Ja herre min så välbehövligt slut på veckan. Att unna sig alltså. Så lyxigt. Och motivationen man får på köpet alltså. Fick så mycket energi <3 Kram på dig!
Isabell Lundberg

#2 - - Miriam:

Så mysigt med hönsen, ja de andra med förstås 😍

Svar: Ja de är underbara. Får inte nog av dem !! :D
Isabell Lundberg