Att ha landat i hönseriet

Tisdag har det hunnit bli. Sex dagar som hönsägare och jag känner mig så hemma med det. För någon kanske det inte är så stort, ett gäng höns liksom. Men jag känner mig så tillfreds. Sex dagar som hönsägare och det enda jag ångrar är att jag inte skaffat dem tidigare. Det är så världsmysigt att natta dem på kvällen och starta dagen med att kika till dem. Lampan går på timer och imorgon ska det städas där inne första gången. Också det känns lite exotiskt, såhär första gångerna i alla fall. Så har jag börjat längta efter det första ägget med, men det kommer väl, när de är redo och så.
 
Namn har de fått också, ja alla utom en, döpta efter mitt kära tjejgäng jag delade tre års universitetsstudier med. Tuppen har fått namn han med. Ska presentera dem lite närmare när jag lärt känna dem allihop ordentligt. Men fram tills dess håller jag lilla hönan Julia G i min famn.
 
Hoppas ni har en världsbra vecka allihopa.
Hoppas ni gillar att läsa om mina vindbeklädda vänner, jag får inte nog av dem!
2 kommentarer
Heléne Rosén

Vi hade oxå namn på våra hönor och tuppar 🐓 De bodde i en före detta lekstuga. Saknar livet med höns 😔

Svar: Ja namn efter personlighet, ellerhur? :) Förstår det, har inte ens haft mina i två veckor och tycker så mycket om dem redan. Hoppas du kan skaffa nya en dag <3
Isabell Lundberg

Sofia Andersson

Så härligt att följa ditt hönsprojekt! Det verkligen kliar i fingrarna på mig, ska köra igång med min egen hönsdröm till våren. Längtar så! Toppen att få lite inspiration och tips från dig! Hälsningar från Dalarna.

Svar: Åh det låter ljuvligt! Det kliade på rätt länge för mig också innan jag tog tag i saken. Har bara ångrat en sak; att jag inte skaffade dem tidigare! Kram till dig!
Isabell Lundberg