Att ha landat i hönseriet
Tisdag har det hunnit bli. Sex dagar som hönsägare och jag känner mig så hemma med det. För någon kanske det inte är så stort, ett gäng höns liksom. Men jag känner mig så tillfreds. Sex dagar som hönsägare och det enda jag ångrar är att jag inte skaffat dem tidigare. Det är så världsmysigt att natta dem på kvällen och starta dagen med att kika till dem. Lampan går på timer och imorgon ska det städas där inne första gången. Också det känns lite exotiskt, såhär första gångerna i alla fall. Så har jag börjat längta efter det första ägget med, men det kommer väl, när de är redo och så.
 
Namn har de fått också, ja alla utom en, döpta efter mitt kära tjejgäng jag delade tre års universitetsstudier med. Tuppen har fått namn han med. Ska presentera dem lite närmare när jag lärt känna dem allihop ordentligt. Men fram tills dess håller jag lilla hönan Julia G i min famn.
 
Hoppas ni har en världsbra vecka allihopa.
Hoppas ni gillar att läsa om mina vindbeklädda vänner, jag får inte nog av dem!
Pärlspontstaket
Länge sedan ni fick ta en titt i Drömmen ju! Fredrik jobbar på så otroligt bra i huset och jag har knappt hängt här alls på två månader. Han har bytt bjälklaget på halva huset. Satt nya bjälkar med mindre cc och herrejösses vilket arbete det var. Jag hade inte en chans att orka bjälkarna. Så Fredrik och svärfar har kämpat på med det och det måste jag säga, jäklar så bra det blev.
 
Så mitt i allt blev det dags att börja tänka på vad vi vill ha för innertak. Detta ögonblick alltså. Att bestämma något vi faktiskt kommer att se. Inte köpa hem balkar, skivor och sånt som kommer att vara inne i väggar och golv. Utan faktiskt något vi kommer att se varenda, vareviga dag. Pärlspont. Det visste vi att vi ville ha i flera av rummen. Vi funderade fram och tillbaka om vi skulle ha 90's eller 120's bredd på dem. Men valet föll på 120's vit, färdigmålad massiv furupärlspont. Jag fick rysningar när jag såg de första tre panelbitarna sitta på plats. Fredrik han log med smilegroparna och sa "Tror du att du kommer att sova gott här under?". Jag har ju tidigare pratat om sorgen över att inte spara kökstaket. Men när taket började komma upp så kändes det så himla bra och helt rätt beslut, skönt med färdigmålat med.
 
Så fortsätter arbetet i Drömmen. Pärlspontstak i tre sovrum, kök och kontor/"bibliotek".
Tänk, att vi får göra detta till vårt egna nu.
Veckans loppisfynd och recept på gofika
Jag pratade ju om några riktiga fynd jag gjorde i veckan. Några var loppade från Kupans Second Hand, som den här sockerkaksformen. Jag vet inte hur länge jag velat ha en gammaldags sockerkaksform, äntligen. "Fick lov" att bli av med köpesäggen vi hade hemma innan våra egna damer (förhoppningsvis) börjar lägga egna, så det passade bra att inviga det fina fyndet. Femton kronor betalade jag för kalaset. Gjorde en klassisk sockerkaka med extra mycket vanilj i, efter receptet nedan;
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Vanlij från vaniljstång
3 dl mjöl
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
50 gr smält smör
Ströbröd
 
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj och bröa formen
3. Smält smöret i en kastrull
4. Vispa socker och smör tills det blir fluffigt
5. Häll i resten av ingredienserna
6. Rör om till en smidig smet
7. Grädda långt ner i ugnen i ca 40 min
 
Supergott till kaffe och en gräddklick!