Att ha landat i hönseriet

Publicerad 2018-01-30 22:25:31 i Hönsen på backen,

Tisdag har det hunnit bli. Sex dagar som hönsägare och jag känner mig så hemma med det. För någon kanske det inte är så stort, ett gäng höns liksom. Men jag känner mig så tillfreds. Sex dagar som hönsägare och det enda jag ångrar är att jag inte skaffat dem tidigare. Det är så världsmysigt att natta dem på kvällen och starta dagen med att kika till dem. Lampan går på timer och imorgon ska det städas där inne första gången. Också det känns lite exotiskt, såhär första gångerna i alla fall. Så har jag börjat längta efter det första ägget med, men det kommer väl, när de är redo och så.
 
Namn har de fått också, ja alla utom en, döpta efter mitt kära tjejgäng jag delade tre års universitetsstudier med. Tuppen har fått namn han med. Ska presentera dem lite närmare när jag lärt känna dem allihop ordentligt. Men fram tills dess håller jag lilla hönan Julia G i min famn.
 
Hoppas ni har en världsbra vecka allihopa.
Hoppas ni gillar att läsa om mina vindbeklädda vänner, jag får inte nog av dem!

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela