Ljuva hem & Innertaket i Drömmen

Publicerad 2018-02-13 23:09:48 i Lantliv, Renovering - Badrum, Renovering - Kök,

Hem ljuva hem heter det va..
.. Det var något om Backens första ägg och lite sådant och sedan blev det tyst. Hann inte säga hejdå för det var lite mycket på stora kontoret, på djurfronten och alla andra fronter och sedan snabbpackade jag en väska och åkte till Oslo. En hel, lång weekend med mina fyra finaste tjejkompisar. Som jag skrattat. Och laddat upp med tid tillsammans innan det nu blir månader ifrån. Ni ska få de en liten, liten glimt sedan, av långhelgen i Oslo. Men nu är jag hemma. Åh, så skönt att komma hem.
Det fullkomligt vräker ner snö. Vi har tillräckligt men jag kan inte låta bli att älska det ändå. Igår galopperade jag fram på snötäckta byavägen. Idag står Årvar med en redig förkyldning. Förstår ingenting vart det kommer ifrån. Hur som helst. Hemma. Sällan har jag varit så glad över att komma hem till lilltorpet som efter denna resa. Inne är allt lugnt och som vanligt, som det oftast är hemma. Men ute i Drömmen, där händer det minsann grejer;
Innertaket i köket och sovrummet är numera klart. Så himla duktig han varit. Min karl. Han bara jobbar på, trots att jag är iväg och roar mig. Det blir så himla bra.
Här är kökstaket. I gluggen/öppningen blir det ett litet walk-in skafferi. Vedspisen blir förstås kvar. Bakom den kommer väggen till sovrummet att gå. Timmerväggen blir synlig till vänster om vedspisen. Köksinredningen kommer gå från vedspisen och sedan gå i vinkel, förbi fönstret som vetter mot ängarna, skogen och himlen. Ah.
 Här, i blivande badrummet har stolparna till en vägg rivits ner, istället har en balk åkt upp som förstärkning. Vi kommer att sänka taket en smula i toa/tvättstuga så balken blir osynlig. Toaletten kommer förmodligen att bli supermodern i stilen jämfört med allt annat i huset. Det blir bra, hoppas på lyxig spa-känsla där inne.
 ... Och ute vräker det ner. En förkyld Årvar kastar långa blickar efter mig. Så skönt det är, att vara hemma på backen. Är så redo att leva lantliv, hugga tag i renoveringen och ställa upp för Fredrik precis som han gjort för mig på senaste. Så redo för livet på backen.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Emmeli

Publicerad 2018-02-14 02:21:11

Såå fiint!!! Heja F! Och kärleken. För det är ju precis det det handlar om här. Finnas för varandra. Bygga bo. Ni gör så fint i ert Drömmenhus! KRAM

Svar: <3 <3 <3 <3Tack snälla, söta Emmeli! Precis så är det, det gäller att jobba som team!

Kram till er på Drömgården!
Isabell Lundberg

Postat av: Hanna

Publicerad 2018-02-14 05:24:45

Vilken renovering ni har framför er men det kommer bli jättebra. :-)

Svar: Ja absolut, det är mycket kvar men också mycket gjort :) Som takbyte, tilläggsisolering, fönsterbyte, ny panel, rivit bort alla tapeter/tretexskivor, skottat ur allt spån och så vidare :) Så det känns som det roliga är kvar ;) Kram på dig och tack för pepp!
Isabell Lundberg

Postat av: Miriam

Publicerad 2018-02-14 08:19:29

Kul att se när ni börjat bygga upp, kommer bli så bra och walk in skafferi är kanon 👍 , kram

Svar: Ja det känns som ett stort steg! :)Det känns som ett superbra koncept, längtar tills jag ska få göra iordning där inne!

Ha nu en fin helg, kram !
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela