Lite ditt och datt från livet på backen

Fem dagar med feber har passerat och nu känner jag äntligen hur energin kommer krypande tillbaka. Det hinner hända saker på backen trots att jag inte hunnit rapportera om dem här på bloggen, såklart! Så idag kör vi en uppdatering av livet på backen helt enkelt:
 
- Vi har fått fiberbredband! När vi anlitade för grävning av nytt avlopp/jordvärme så grävde vi också för fiberbredband. Det var absolut inte gratis, men med tanke på hur dyra mobilabonnemang (vi har endast haft mobilernas surfmängd) vi faktiskt haft så kommer vi på sikt att spara ihop hela summan. Dessutom har det ju gått så mycket bättre att ligga stilla och försöka bli frisk när man haft Netflix, ja jistanses vilken lyx. Det känns också kul att kunna bjuda på mer videos och lite "tyngre" material utan att surfpotten blir lidande, hurra!
 
- Bland det första vi köpte till huset var ett par fina, vita dubbeldörrar. Vi tyckte de låg rimligt till i pris och var fina. Men när tiden gått så har jag ångrat mig och vill ha dörrar som liknar de som sitter på huset så mycket som möjligt. De som sitter på huset är ju helt fantastiska, så jag vet inte varför vi skulle byta ut dem till några mindre fantastiska, kolla bara på bilden här ovan. Så jag gjorde en annons på Blocket och nu är de sålda. Det känns så himla bra.
 
- Medan jag har legat sjuk så har Fredrik och svärfar börjat med innertaket på övervåningen. Jag känner mig så otroligt ohjälpsam från mitt hörn i soffan. Det blir samma fina, vita pärlspont i sovrummen på övervåningen. De stötte på lite merarbete (såklart, gamla hus, ni vet!) och vi måste förstärka taket med en limträbalk till. Sen så. Ska det nog vara färdigförstärkt och färdigbalkat på ett tag i alla fall.
 
- Min trogna springare Årvar har varit förkyld ungefär lika länge som jag legat i influensan nu. Han är snorig och ser ut att vila lite mer än vanligt. Han har aldrig varit särskilt skadebenägen eller sjuk så det känns ju såklart vedervärdigt, hoppas det blir bättre fort, fort!
 
- Medan jag legat hemma har jag sett huset ordentligt i dagsljus och herre gudanens så dammigt och smutsigt det är här hos oss. Det blir prio nummer ett när orden är tillbaka, mota bort dammråttorna! Jag är tack och lov superpeppad på att göra vårfint, göra iordning i sadelkammaren, sätta första förerna i jord och fortsätta att rensa ut här hemma. Vi har så mycket vi inte använder! Bara några dagar kvar av februari sedan kör vi mars med näsan mot solen och takdropp va!
#1 - - Johanna:

Var har du köpt din mysiga gråa mössa?

Svar: Hej Johanna! Den är köpt på hästaffären Hööks förra året!, den har fleece på insidan, så himla varm och go!
Isabell Lundberg