Klassåterträffen och sol i sinne

Publicerad 2018-02-04 21:57:01 i Lantliv,

Kom precis in efter att ha tagit in två rimfrostiga hästar från den stjärnklara, iskalla februarikvällen. Törstiga var de och nöjda över en hel hög med spån var att bädda med. Hönsen satt redan på sin pinne, tätt, tätt ihop och kurade. Inga ägg ännu, men annars verkar de må bara bra och trivas i Hilton. Här inne har lugnet lagt sig över lilltorpet. En hel drös med dagar har passerat sedan jag hade tid och möjlighet att blogga senast. Vad mycket som hinner hända när man fyller dagarna med liv.
 
I fredags var vi på hockey. F's systerson som hade match i kalla isladan. Vi åt korv med bröd som back in the days och hann prata ikapp med svägerskan. Alltid lika värdefullt att träffas. Sedan blev det tidig morgon med djuren innan jag åkte iväg på lyx-dag. Hotellfrukost, relaxavdelningen på badhuset med rövin insmugglad i sportflaska och samtalsämnen som aldrig tog slut, liksom. Vi skålade i plastmuggar och satt med baddräkter och morgonrockar och avverkade ena viktiga samtalsämnet efter det andra. Sedan rosades det kinder, kammades hår och så gick vi hela tjejhögen ner på stan och hade klassåterträff. Tio år sedan vi gick ut nian. Kände mig så lyckligt lottad också, som fick med mig klassens snyggaste kille hem efter att ha dansat och klubbat halva natten. Kröp ihop i soffan med Knut och åt ostkrokar ihop. Fredrik och jag. Tänka sig, att vi gick i samma klass förut. Och nu är han min alldelens egna. Den snällaste, vettigaste och snyggaste jag vet, också nu, tio år senare.
 
Och söndagen som ständigt påmint mig om rövinet från kvällen innan. Hujeda mig så trött gäng som hängt på backen idag. Fick mig ut på ridtur i strålande solsken och det gjorde susen för mig. Sol i sinne liksom. Så det har helgen bjudit på, rövin, dans och häng med nära och kära. Men nu riktigt skriker hela jag efter några dagar på hemmaplan med lantliv innan jag mot slutet av veckan åker  på semester. Men först, tre dagar av lridning, städning av hönshuset och fix i sadelkammaren. Kommer bli fantastiskt. Livet på landet alltså.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela