Hedersuppdrag och sötchock!

Min helg handlade förstås inte bara om vin och galej. Hann med att vara ladugårdsvakt hos svärföräldrarna med. Ett hedersuppdrag tycker jag! Vi tar en titt, och jag varnar dig redan här, längre ner kommer dagens sötchock levererad!
Svärfar och Svärmor ställde om från nötkreaturer till får förra året. De har nu en hel drös med tackor och en tjusig bagge som heter Olle. De som inte ska ha lamm inom en snar framtid får gå på lösdrift. Lyxliv för ett får.
Inne i lösdriften är det generöst med halm och texel-tackorna är så himla fina tycker jag. Gillar robusta och ordentliga djur.
Stannade hur länge som helst och bara gosade med dem. Tittade på dem, de är superfina djur, det är dem.
Denna Oxford down-tacka ska lamma inom de  kommande veckorna. Hon bor inne i "bb", den varma ladugårdsdelen där varje tacka har fått sin egna box. Jag fyllde på med ensilage och en skopa kraftfoder, fyllde vattenkoppar, vattenhinkar och kliade under hakor och så. Obligatorisk med kli tänker jag.
Så dagens sötchock; Denna ljuvliga lilla skapelse alltså.
Ett leende. Det bor bara lyckliga får här. Tycker så mycket om att pyssla om dem.
Om några år kanske vi har sommarfår. Men fram tills dess. Njuter jag av att få hedersuppdraget som ladugårdsvakt då och då. Får liksom inte nog av dessa sötnosar!
#1 - - Miriam:

Åhh, lammet, verkligen sötschock 😍

Svar: Ja VERKLIGEN! De har sju sådana små raringar. Man fullkomligt smälter!!
Isabell Lundberg

#2 - - margarethavilhelmsson:

Får är fina djur, min son har skaffat får nu i höst har tackor som ska och har lammat. Hela familjen är så engagerade i fåren. Det är så kul och lammen är underbara. Några matar vi med nappflaska. Alla fåren är så tillgivna.

Svar: Låter jättehärligt att ha ett gemensamt projekt! Tycker också det är så kul när mina föräldrar engagerar sig i gårdsprojekten :) Det är så mysiga djur, kan tänka mig att du njuter av det! Kram
Isabell Lundberg