Backens första skatt och sånt

Tidag idag.
Trettio minusgrader hade vi på måndagsmorgonen. Bilen fullkomligt suckade när den skulle igång. Efter lite övertid kom jag hem från jobbet, hem till lugnet, till backen och till lantlivet. Så fick jag bara ett infall. Jag måste kolla hönshuset, nu! Vi har inte så många regler här på gården, men en av dem är att aldrig ha "vanliga" kläder i stall/ladugård/hönshus, men just idag så kände jag bara på mig att något låg och väntade på mig. Och mycket riktigt, i det av gamla kökstaket, hemmasnickrade värpredet låg det ljuvligaste av skatter man kan tänka sig;
Backens första ägg! Som jag längtat och drömt om denna stund. Så vackert på toppen av höbädden. Ett brunt, alldelens ljuvligt ägg.
Jag har inte förmått mig att äta upp det ännu, får liksom inte nog av att kolla på det. Så himla vackert. Och tänk till våren, när hela tråget kryllar av skatter. Blir så glad av tanken.
 
Att skaffa höns var mitt bästa beslut på länge alltså. Har varit så himla glad. Behöver liksom bara skänka dem en snabb tanke vart än jag håller hus så blir jag så glad. Igår kväll fick de nystädat i Hilton med. Ut med plasten över bajsbrädan, ut med gammalt spån och in med nytt, fräscht. Mer hö i pärlspontsredena och ny mat och vatten. Kompletterades förstås med gårdagens skörd av matrester tillsammans med burkmajs med. Fint ska de vara.
... Och den här grabben, lite purken över att han inte fått inspektera i Hilton ännu. Han undrar vad det är som låter så roligt och luktar så gott.. Och lite halvförbannad blir man ju när matte gladeligen bär ut matrester till fä och morötter till häst och ponny. Själv får man tigga hela veckan lång innan någon mjukmat blir serverad. Jaa du Knut, en kille med många känslor, och inte rädd för att ge en onda ögat om brist på uppmärksamhet börjar göra sig påmind. Dessa djur alltså. Berikar livet.
#1 - - margarethavilhelmsson:

Härligt med egna ägg. Jag har en son som har fem hönor och en tupp och det är verkligen skillnad på äggen, både smak och utseende.

Svar: Ja de är sååå gott med hemägg :) När man också vet att hönsen har det bra och får lite extra gos och majskorn däremellan ;) Kram
Isabell Lundberg

#2 - - Camilla:

Härligt med det allra första ägget. Jag nä gtar redan efter mitt första ägg. O vi har inte ens skaffat oss höns än. Hahaha