Sex marsmånader

Idag är de första marsdagen hörrni! Detta är den sjunde marsmånaden vi upplever här på backen. Så himla roligt att jag bloggat under i princip hela tiden. Så idag tar vi en titt på de sex senaste marsmånaderna här på backen.
 
...
 
2012
Jag var nyss fyllda tjugo år. Jobbade i måleriet på ett specialsnickeri som gjorde dörrar och fönster.
En solig dag tog vi Fredriks dåvarande skoter till Kyrkbäcken. Det var första gången jag var där. Jag minns det som en väldigt lycklig stund. Jag fick upptäcka vår by med omgivningar tillsammans med min sambo. Så stort för en tjugoårings hjärta.
Min Trollfrej hade fått flytta med mig till Skråmträsk. Jag hade hobom i svärfars ladugård. Aj vad ont det gör att se gamla bilder. Jag saknar honom så mycket. Varje dag.
 
...
 
2013
 
2013 var året jag älskade kläder och smink. Upptäckte läggglansens ljuva värld och klädde mig helst i trendiga Odd Molly-kläder. Jobbade ännu på snickeriet.
Hemma hos oss skulle allt helst vara vitt, vitt, viit. Här bjöd jag F på pannkaksdejt.
Vi hade (har inte än idag) ingen fungerande TV-antenn så vi lyssnade mest på LP-skivor. Älskar Lana Del Ray än idag.
Fredrik var långhårig och hur söt som helst <3. Vi hade ett riktigt loppis-hem med gamla lampor, kistor ännu inte tapetserat om någon stans. Ännu hyrde vi bara lilltorpet.
Hängde massor i svärfars ladugård med kalvarna. Tyckte det var så mysigt att mata dem och klia dem bakom öronen. Trollfrej var också vädligt förtjust i sina små vänner.
En pigg och glad 21 åring. Jag spenderade maaaaassor med tid i stallet. När jag inte red så sprang jag själv gärna ett varv runt sjön.
2014
I början av detta året var jag fortfarande helt inne i läppglansvärlden. Allt som kretsade runt i min hjärna var allt jag skulle shoppa på vår USA-resa som stundade i april. Jag hade tränat flitigt för att vara snygg i min nya bikini. Jag hade ingen aning då om att den resan verkligen skulle ge mig en ögonöppnare som skulle förändra mitt liv.
Det var många mysiga hemma-kvällar inför resan. Lite mer än tre veckor var vi borta. Kryssning i karibien, sol och bad i Miami, äventyrsparker i Orlando och storstadspuls i New York.
Knut hade kommit in i våra liv. Här var han knappt ett år <3
Jag älskade att piffa här hemma. Handlade gärna inredning och drömde ofta om renovering och husbyggen.
Fredrik var fortsatt så himla liten och söt.
Tjugotvå år var jag här. Kvällarna i lilltorpet var då (precis som nu) så himla kalla. Hade alltid denna teddy-jacka. Minns också hur märkligt mitt hår blev av slipdammet på jobbet. Liksom fett och torrt samtidigt. Så märkligt. I mars gick jag med darriga knän in till chefen på mitt jobb och ansökte om tjänstledighet för att studera Miljö i Umeå.
 
...
 
2015
2015 och det känns på något vis som att livet precis hade börjat på riktigt här. Hela processen med att köpa gården var igång. Jag studerade och trivdes otroligt bra med det. Var så genuint glad i själen. Att ha hittat hem.
Fredrik var precis lika glad som jag.
Knut hade blivit en storkille. Med en päls jag aldrig tidigare skådat på en katt.
Jag gick numera helst runt i gummistövlarna. Påväg till stallet vi numera hade gården eller till svärfars ladugård.
Varje tillfälle att få vara med djur togs tillvara på. Här hos svärfar igen. Kliandes på en stutkalv.
Jag hade inte ens haft Årvar i ett år. Men var så himla, himla kär i honom. Vi lärde ännu känns varandra. En promenad på tu man hand är perfekt för det. Den här killen har gjort mig så lycklig.
Jag hade två kallblodskärlekar på denna tiden. Trollfrej var tjugotre och var i fin form. Årvar var elva och hade varit inriden i ett halvår ungefär. Eftersom gården inte var våran ännu så var ladugården ännu omålad och såg lite ledsen ut.
 
...
 
2016
Vi ägde numera gården och inspirationen till allt som hade med den att göra hade satt fart. Renoveringen av Drömmen hade börjat och även i Lilltorpet blåste förändringens vindar. Vi målade, tapetserade och gjorde tjusigt lite här och var. Intresset för inredning och hus tog fart.
Vår fina kille var numera tre år.
Fortfarande var höjdpunkten all tid som fick spenderas med djuren. Här med svärfars dåvarande stutar.
Mycket klivänliga.
Mina kallblodskillar hade vårkänslor. Busade med varandra varenda dag. Sedan kliades de. Och busade lite till.
Jag visste inte att Trollfrej bara skulle leva i fyra månader till. Här var han ännu frisk och kry. Vårt band var så starkt. Jag lär honom gå lös en stund varje morgon jag inte åkte med tidiga bussen till universitetet i Umeå. Jag är glad att jag kunde ge honom det. Jag vet att han uppskattade det.
Drömmen vintervilade och jag längtade så efter att sätta igång och göra huset vitt. Mitt intresse för fotografering eskalerade dessutom. Vet inte hur många kvällar jag spenderat ute med norrskenet och kameran.
Jag hade hittat mig själv och landat i vilket liv jag vill leva. I princip hela livet kretsar numera kring vår gård, och jag trivs så bra med det. Spenderade massor av tid med hästarna i en loppad sticketröja. Behöver inte så mycket mer än så.
 
...

2017
I takt med att vi blev hemmarnsägare så växer nya intressen fram. Drömmen om en trädgård i framtiden kommer allt närmre. Försöker mig på att odla på det ena och det andra.
Ljuvliga primörer kikade fram. Och jag blev nog rätt såld. På smutsen under naglarna, få se ett liv växa fram och liksom investerat i den där lilla plantan. Fint.
Fredrik skulle fylla tjugofem. Och Knuten han skulle snart bli fyra. Och tillsammans har de gaddat ihop sig och blivit världens team. Helt oskiljaktiga.
Vi kunde inte låta Drömmen vänta denna vinter så vi jobbade på. I alla rum. Med rivning av tapater/tretex och lyfta golv/skotta spån.
Ute var det vackert typ jämt. Och vårt Dröm, ja den hade blivit vit.
All min sorg hade jag investerat i den här killen. Och plötsligt hade jag en till hjärtevän som behövde få gå lös och ta sin egen tid. I sin egna takt. Och plötsligt var vi allra bästa vänner.
Och i stallet bodde numera också denna dam. En rödhårig liten bestämd pensionär på 104 centimetrar.
Jag hade fått en till systerdotter. En så älskad - från första stund. Allie <3
Jag trivdes så med tillvaron. Avslutade mina studier med tio veckors praktik på min drömpraktik. Och tänka sig, att där är jag kvar än idag <3 Något jag bara kunde drömma om för ett år sedan.
Och mellan varven på kontoret, med exjobbet, ute med hästarna. Så hann jag skrota runt i skotarkläder och skotta spån. Baka och njuta av solen på farstukvisten. Jag är så glad över min plats på jorden.
 
...
 
Sex marsmånader på backen alltså. Svårt att förstå hur mycket som hunnit hända i livet på sex år. Undrar hur livet ser ut om sex år till. Jisses! Men nu har jag längt efter en värmande sol, takdropp, den där njutiga koppen på farstukvisten. Timmar i Drömmen. Timmar på hästryggen. I år tror jag faktisk att jag är redo för mars.
Sagan om backen - Historik | | Kommentera |
Upp