Tre gravidtips!

Nu har jag varit gravid i en herrans massa månader (och har en herrans massa kvar) och tänkte dela med mig av mina bästa "vara gravid på vintern"-tips! Jag har själv tyckt att det varit så svårt att veta vad som är värt att köpa, vad man kan låta bli och så vidare. Kläder i sig är ju en djungel. Men här tänkte jag dela några små tips som hjälpt mig mycket i vardagen.
1. Icebug-skor
Det är vanliga fotriktiga vinterkängor med inbyggda broddar/dobbar. Alltså jag höör ju själv hur mycket pensionärsvarning det låter över mig, men dessa skor har hjälpt mig enormt. Jag kan gå ut och gå och röra på mig som vanligt utan att vara rädd att ramla under mina promenader. Har varit ute och gått med Årvar och med mig själv, både när det varit lömskt - isigt med tunt snötäcke på och när vägen varit nyhyvlad och därför också hal. Skorna ger så bra grepp och framför allt så slipper man den mentala rädslan som halka kan ge mig. Vill absolut inte hinna bryta något eller skada magen på något vis.
 
Jag fyndade mina skor på Black Friday, ett köp jag planerat länge, länge och kommer att ha nytta av många vintrrar framöver. 48 % rabatt dessutom. Det är en ganska dyr sko, men håll ögonen öppna på erbjudanden och mellandagsrean!
2. "Gravidkudde"
Mitt andra tips är kanske inte så vinter-beroende. Men ack så skönt. En syster-ärvd gravidkudde. Jag sover sked med denna hela nätterna. Den är fylld med sacco-kulor som i en saccocäck. Den är låång så kan liksom hålla om den, få plats med magen sedan ha den mellan knäna för att avlasta ryggen. Jag sover fortfarande så himla gott om nätterna och kan nog tacka kudden till stor del för det.
3. Fukt!
Mitt tredje tips är fukt och olja! Alltså så vansinnigt torr jag är denna vinter. Så nariga läppar, torrt hår och allmänt torr. Min enda räddning ser ni ovan (jag är vanligtvis vääldigt torr men i år är det ingen hejd). Första oljan använder jag i håret efter att jag duschat, den luktar dessutom ljuvt. Oljan i mitten är min favoritolja, smörjer in bebismagen med den näst intill varje kväll. Är inne på andra flaskan nu och den är ändå väldigt dryg. Doftfri, sugs upp i huden fort och fungerar så bra mot mag-kli. Så tycker jag att det är väldigt mysigt att pyssla om bebismagen lite extra också. Det sägs att denna ska motverka bristningar, jag tror mer att det handlar om genetik och arv men ännu har jag inte fått några bristningar på magen, under brösten har det däremot dykt upp några småränder. Sista flaskan använder jag tillsammans med min ansiktskräm och gör underverk med min hy, utan denna får jag onda blämmor omedelbart och huden stamar.
 
Tre små tips, från mig till dig som också går i väntans tider under vinterhalvåret. Helt osponsrade och utan samarbete förstås! 
1 kommentar
Tess

Så himla bra tips! Jag önskar att jag hade fått dem när jag var gravid, haha :)

Svar: Känns som det finns så mycket smart man skulle vilja ha en manual på, ellerhur? ;)
Isabell Lundberg