Renoveringsbilder från Drömmen

Publicerad 2018-12-29 08:00:00 i Renovering - Badrum, Renovering - Drömmenhuset, Renovering - Kök, Renovering - Vårt sovrum,

December, julledigt och dörren till Drömmen står öppen. F jobbar flitigt.
Går man in i nya farstun så ser man detta; inre hallen, lilla korridoren som leder ut till kontoret och sovrummet (till höger) och toalett/tvättstuga (uppreglade väggen till vänster). Det är reglar, elsladdar och verktyg i en salig röra. Men! Ser ni? El som hänger från taket! Uppreglade väggar! Uppsågad öppning till kontoret. Det händer saker här, heeela tiden.
Står man i den lilla korridoren och kikar tillbaka mot farstun så ser man detta. Till höger kommer elcentralen att sitta, under trappen. Rakt fram kommer farstun med gardrober och sittbänkar. Och drömdörrar och allt sådant som jag redan berättat om.
I farstun hittar man kartong på kartong med kakel och klinker till toalett och tvättstuga. I tvättstugan blir det grått klinkergolv med pärlspont på väggarna. På toaletten blir det ett svart golv med vita väggar. Längtar så tills det är klart!
Väggarna till toaletten och därefter tvättstugan är reglade. Vi har signerat offerter på arbetet och i januari kommer en firma och gör våtrum av dessa rum. Hur stort?
I tvättstuga och toalett är elen förberedd. Slangen är dragen och dessa "spotkoppar" är placerade där vi ska ha spotlights. Det blir lite mindre takhöjd på toalett och tvättstuga, ungefär 2,5 meter, för att rymma all el där bakom. Nya innerdörrar blev det efter mycket fundratoner, makalösta vackra. Jag ska sätta igång och måla fodren redan idag tror jag! De måste vara på plats innan hantverkarna sätter igång arbetet i dessa två rum.
I kontoret sätter Fredrik gips just nu. Det är lite pyssel att få till hålen för eluttagen och så - har jag förstått. Men det går galant. Jag längtar efter att spackla alla väggar när huset är varmt - antingen av värmepump eller vårsol, det får vi se vad som händer först!
Går man vidare från kontoret kommer man till rummet som är vårt blivande sovrum. Till en början i alla fall, när vi ska börja med att bo på nedervåningen och göra klart övervåningen när vi väl flyttat in. Detta känns redan nu som ett stillsamt och vilsamt rum, kommer nog sova prick hur gott som helst här. När vi flyttat upp om något år kommer detta att bli matrum tror vi!
Åh. Gips och el och golvspånskivor. Det ser säkert mycket kvar ut för många, men aldrig har vi varit såhär nära.
Köket badade i sol denna decemberdag. Njuter av det. Tror köket kommer att bli suveränt. Och om allt går som vi vill har vi nog bestämt oss för vilken köksleverantör det blir. Törs inte säga mer än så - har inte meddelat firman än! Men vi är helt klart något magiskt fint på spåret när vi tittar på ritningarna. Hemmets hjärta.
Vänder man sig om ser man att ingången till köket blivit snäppet större och ljus kommer in från farstun. Till höger är vårt walk-in skafferi. Denna timmervägg ska vi spara, så vacker.
Jag tänker tillbaka på livet för ungefär ett år sedan  eller till exempel denna arbetssöndag och ler. Det går ju som hejsan. Jag tror att det är svårt att greppa vilken omfattande renovering vi gör faktiskt. Det är så mycket mer än att byta kök och tapetsera några rum eller riva ut en toalett. Det är liksom allt, från grunden. Ett jätteprojekt. 3,5 år har vi lagt ner, i stort sett alla våra pengar, i stort sett all vår lediga tid och vår kärlek och själ i detta hus. Blir så lycklig av elsladdarna, golvspånskivorna och gips på väggarna. Några månader till så!!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2018-12-29 08:38:22

Så otroligt fint det blir ♥ Satt just och tänkte " Men ska dom inte spara några av alla dessa fina timmerväggar?" Och så läser jag precis att det var vad ni skulle göra, så himla magiskt med denna vackra vägg kvar, en del av husets riktiga själ från svunnen tid som får stoltsera mitt i allt det nya, såååååå vackert ♥

Vet precis vilket arbete ni har gjort, gör nästan samma sak själv men i betydligt mindre skala. Och det andra ser som en oändlig röra och långt ifrån klart blir någonting helt annat i sina egna ögon Där ser man redan slutet där många ser en början :)

Önskar er lycka till med Er Dröm ♥ Är så roligt att få följa med på er resa och jag ser fram mot när ni äntligen får flytta in :)

Önskar er Ett Gott Nytt År och ett spännande och magiskt 2019 ♥

Svar: Det blir fleeera väggar till med timmer så det löser sig :D Vi valde att isolera huset på utsidan just för att kunna spara timret på insidan! Tycker också det är sååå vackert <3
Ja så är det, målbilder är nog viktigt när man tar sig an stora projekt. Man ser sitt mål framför all röra och allt arbete :)

Tusen tack för all pepp och lycka till med ditt projekt - stor kram <3
Isabell Lundberg

Postat av: Tess

Publicerad 2018-12-29 12:46:11

Så häftigt att se! Och vilket underbart ljus i första bilden :) Jag som bor i Skåne blir ganska avis på er som har snö...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela