Nystädat i Hönshilton

Publicerad 2018-12-28 23:01:54 i Hönsen på backen,

Jag hade ingen lång "att göra"-lista under denna ledighet, men några grejer ville jag klämma in mellan familje och vänner-msyet. Städa hönshuset var en sådan grej. Idag sken solen på backen och temperaturen var perfekt, någon liten minusgrad, jag gick i uppknäppt jacka och kände mig helt upplyft av ljuset. Det har verkligen vänt nu.
Så jag satte igång med att hiva ut smutsiga bädden. Jag städar mer noggrannt på sommaren och på vintern blir det lite mer snabbgjort för att inte kyla ner hönsen totalt. Så bädden sopades ur och skottades bort. Två skottkärror fick jag hiva ut på stacken.
Ungtupparna är modiga och tar gärna en kort promenad i snön. Här är Ceasar som är Fredriks favorit. Han är så grann med sina svartgröna fjädrar. Dessutom min favorithöna Julias son, ni vet, hon som dog väldigt tragiskt i somras.
Och min favorit, Bartolomeus, även kallad Barry. Tänk vad de vuxit sedan de kläcktes i augusti. Vilken vånda att måsta välja. Den tredje, som ännu är namnlös, är tingad och verkar ska få ett toppenhem.
Jag fyllde hönshuset med spån och jag måste säga att idag var det TUNGT att bära spånbal. Får inget grepp när magen putar rakt ut. Stånkade och stönade minst sagt. Fort gick det inte, men gjort blev det. Myste till det med lite högar av hö också.
Nya tillskottet Gottfrida är helst inomhus ännu. Hon förstår inte tjusningen med minusgraderna och snön, men mina hedemora är inte alls kräsna när det kommer till väder. Känns bra att hon är hemmakär, vill inte ha en bortvirrad höna såhär i början! I övrigt går hon så bra ihop med gruppen och är verkligen prick hur vacker som helst att vila ögonen på.
Mina originaldamer jag haft från första början tog sig ett bad i solskenet. Jag hade inte hjärta att stänga in dem så jag lät de vara ute en timme eller två. Malin, Chatrine och Lovisa gosade så det stod härliga till. Lyckliga höns, kan jag nästan våga påstå.
Sedan var det dags att stänga in hela högen. Mina tre tuppar och fyra hönor. I nystädat, höpiffat och mysigt Hönshilton.
 
Pssst ...... Ni har väl inte missat min hönsguide

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Sarah

Publicerad 2018-12-29 03:10:42

Så fina bilder du har tagit på dom :)

Svar: Tack snälla :)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela