MVC-besök och att visa något så fint..

Skorna är mountain horse. Mamma-hängselbyxorna tradera, ursprungligen från H&M. Tröjan syster-ärvd.
 
Nämen vad tusan, hur fort kan en vecka gå? Dags för veckans gravid-update och längst ner i inlägget ska ni få de något alldeles ljuvligt vi precis plockat in från ladugårdsvindan...
 
Ja men detta börjar ju bli tjatigt - i veckan har jag mått toppen! I veckan har jag också haft en härlig energi, har visserligen sovit som en däckad när jag väl gått och lagt mig - med någa få uppvak - men på jobbet och hela kvällarna har jag känt mig liksom sprallig. Full av liv! Varit så glad och tillfreds.
 
I onsdags hade vi tid på MVC igen. Var lite nervös över att det skulle bli vikt i fokus igen men så var det inte alls denna gång. Det var en underbar morskestudent som fick mäta magen, ta blodprov i armen och lyssna på galopperande bebishjärtat. Min ordinarie morska var också på plats lite i kulisserna och var lika go och glad som sist, en varm och glad människa. Känns som vi är i trygga händer där på MVC.
 
För fyra veckor sedan var vi på MVC sist. Då hade jag ett sf-mått på 23 cm och bebisens hjärtljud låg på 144. I onsdags var sf-måttet 27 och bebisens hjärtljud 145. Min mage ligger preciiis på kurvan och bebisen mår bra. Så skönt. När vi skulle lyssna på det lilla galopperande hjärtat så blev det fullständig mma-match i magen, bebisen sparkade mot morskestudenten så vi allihopa blev fulla i skratt. Så hon fick kämpa för att vi skulle höra något annat än nagelstängen som susade förbi då och då. Men tillslut, kloppetiklopp, så hörde vi! Så kul att få dela upplevelsen med F också. Vår bebis!
 
Jag känner mig pigg i kroppen men det mräks att magen växer. Det är lite längre att plocka upp grejer från golvet. Bebisen trycker mot organen så jag måste ändra sittställning då och då. Faschinerad över att en så pass stor bebis ryms i magen ändå. Plus alla organ och tarmar liksom ?! Förutom magen känner jag mig ganska "normal" i kroppen. Förstår ju själv att jag blir större överallt, men det är ännu ingenting som stör eller ställer till det på något vis.
 
Vi har beställt barnvagn också! Det blev en Emmaljunga med stora däck och en ljuv marinblå färg. Den är några veckor bort, men jag tänker att den blir perfekt att dra runt i snön. Och sedan. I mådden. På framtinade grusvägar. På skogsbilvägen. Så mycket härliga promenader vi har framför oss. Så skönt att ha det gjort med, vagnköpet.
 
I veckan har jag lyxat med en klipp- och slingtid. Passade på inför jul- och nyår. Men också, tanken på att det var sista gången innan bebisen kommer, är ju hisnande. Målet är  att spara ut min egna färg. Men fram tills dess är jag piffad och slingad - redo för alla firanden framöver. Sådant som en småbarnsmamma inte kommer att kunna prioritera på samma vis.
 
... och nu måste jag visa något så fint ...
 
i somras när bebisen bara var en liten chasewnöt och knappt det i min mage. När illamåendet fortfarande var ihållande och allt var Vår Stora Hemlighet. Så såg F en annons på en lokal Köp- och säljsida på Facebook. En vagga. Den skulle vi bara ha. Bära eller brista - man vet ju aldrig i de där tidiga veckorna (och dessa sena veckor är inte heller någon garanti). Men vi tänkte att "äsch, i värsta fall får Knut sova i den..." så skickade vi iväg ett privat meddelande till säljaren och javisst fick vi köpa vaggan.
Så vi packade in oss i kombin och åkte till den sötaste av sommarstugor i en by utanför Burträsk. Det kändes så förbjudet och så märkvärdigt hemligt att köpa vaggan. Jag har verkligen inte tagit vår bebis för givet, i början var oron att det skulle gå dåligt rätt stor, fast man inte vill tänka så. Så kan hjärnan göra det ändå. Och att köpa en grej till den där tickande chasewnöten, det kändes så himla stort.
Väl på plats hos säljarna visade det sig att deras barn inte riktigt var redo att släppa taget om den fina vaggan. Dottern höll sig krampaktigt fast i vaggan och storgrät när vi skulle packa den i bilen. Den yngre pojken trodde febrilt att vi skulle ta med oss alla hans leksaker därifrån och försökte övertala oss att "snälla, ta inte mina leksaker också". En mycket märklig köpupplevelse med andra ord. Men fina föräldrarna resonerade med ungarna och lovade att hitta på något kul med dem för de 350 kronorna vaggan kostade.
Åh vad vi älskar denna vagga. Den är norrländsk (det kan man se på åt vilket håll den "vaggar", i norrland hade man generellt mindre plats i stugorna och hade därför inte plats med en vagga som vaggar i sidled). Nu är den inburen i lilltorpet. Någon sorts madrass och ett litet täcke ska den utrustas med. Men sedan. Ska vår bebis få ligga precis där och ha det hur gott som helst.
 
Visst är den strålande vacker?
2 kommentarer
Ellen

Så roligt med vagnköp! Vilken Emmaljunga blev det? 😊

Miriam

Åh, jag har ett täcke, ekologiskt från minimundus tror jag det var, och påslakan och lakan som jag sytt själv och inte behöver längre om du är intresserad

Svar: Jag har fått av systern min och köpt till en ekologisk madrass tillverkad i Sverige, nu känner vi oss kittade :)
Isabell Lundberg