En liten glimt från vår jul

Hej hörrni, åh vad julen och ledigheten varit snäll mot mig i år. Sovmorgnar, tupplurar, bokläsning, god mat och massor med tid med familj och vänner. Precis som jag gillar det. Än är det måånga dagar kvar av ledigheten med. Så, så härligt, jag njuter till fullo.
 
I söndags var det dan före dopparedan och hela stora lilla familjen var välkammade och tjusiga (nåja, Fapriola hade tagit ett djupdyk i spånet men vi övriga var hyfsat hela och rena). Dags för årets julkort, det har inte hunnits med tidigare, och något sorts julkort måste vi ju försöka föreviga var år tänker jag.
Det är inte helt lätt att rodda hästar, tupp och katt. Årvar tar en titt i fjällan, Fapriola skulle promt tigga obefintliga morötter och Knut kände sig förudmjukad att behöva dela julkort med en tupp så han drog iväg efter tre bilder. Fredrik och jag skrattade så mycket åt hela kalaset, precis som i Sunes jul ni vet. Lägg till att det var -22 och att min kära kamerafjärrig lagt av så har ni förutsättningarna. Men ett skarpt kort fick vi till, glad för det! Sedan satte vi tillbaka alla djuren där de hör hemma och swishade iväg till min hemby - Åbyn.
Det var mat i mängder, familjemys och kramar av mina systerdöttrar, Aisha och Allie. Älskar dem så mycket, får inte nog av dem. Vi delade ut andrahandsfyndade julklappar till de små (blev ingenting annat än succé), spelade spel med sexåringen, lekte grävskopa med soon to be-tvååringen och sov sedan med Knuts lillebror, Bubben i sängen. Han väckte oss kanske åtta gånger med sitt kurr och krypande under täcket. Men det är ju så mysigt med en liten varm kattkropp att gosa med.
 
Julaftonsmorgon med frukost och pyamas så länge det bara är möjligt. Var så ledsamt att åka ifrån familjen på självaste julafton. Älskar dem så mycket och älskar att hänga tillsammans hela familjen. Vi fortsatte dagen i stilla lunk ute hos djuren på backen. Hästarna fick äpplen och morötter från medryttarna. Satt i höbalen och småpratade med hästarna ett bra tag, då kändes allt bra igen. Hönsen fick julemat i form av alla möjliga rester och Knut gosades med lite extra. Sedan var vi återigen piffade i drömklänning och finkläder för en kväll hos sväföräldranra med svägerskor, svåger, respektive och barn. Sån härlig kväll. Julemat tills det står en ur öronen, besök av tomten, julklappslek och massor av godsaker. Så fin, varm och vilsam jul det blev. Extra roligt att få föreviga en bebismage bredvid ena svägerskan som är beräknad att få barn samtidigt som oss! Förstå vilket kusin-röj det blir på jularna framöver!
 
Sedan blev det träff med barndomsvänner, träff med nya bekantskaper i byn och massor med tid med djuren. Där emellan promenader i dagsljus och tupplurar. Så trött jag varit senaste dagarana alltså. Nu fortsätter ledigheten i samma lunk i tio dagar till. Så mycket härligt som ska hinnas med mellan tupplurarna!
 
Hoppas ni alla haft en underbar jul hur än ni har firat - kram på er! 
0 kommentarer