Sammanfattning av 2018

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut? 
Förlovade mig med mitt livs kärlek och blev gravid! Vilket år va?!

Genomdrev du någon stor förändring? 
Ja, allt som har med graviditeten att göra har blivit en enorm förändring. Livet fick ett nytt fokus och jag har inte ridit på elva veckor nu. Så länge hade jag inte ens paus då jag brutit en ryggkota. I överlag blev jag snällare med mig själv också, det har förändrat mitt sätt att tänka och se på saker enormt mycket.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Ingen i närmsta kretsen! Men 2019, då händer det grejer!

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
Tredje mars, då vi förlovade oss. Första juni, då vi hade ett sådant underbart firande för Fredriks tjugosexårsdag och skålade för att jag skrivit på papper för fast anställning.

Dog någon som stod dig nära? 
Två hönor och en tupp somnade in här på backen. Men mina nära och kära lever ännu <3 

Vilka länder besökte du? 
Norge, när jag och mitt tjejgäng såg KYGO och hade tjejweekend i Oslo. Island när jag, Fredrik och mina flräldrar åkte på min drömresa, åh vad fint det var. Spanien och England på tjänsteresor, men den kommer jag förstås inte blogga om (finns knappt något tråkigare än när någon pratar om sitt jobb - hur kul man än själv tycker att det är!), båda två var helt fantastiska upplevelser.

Bästa köpet? 
Måste nog säga drömdörrarna! I övrigt har 2018 varit ett väldigt sparsamt år på inköpsfronten. Vi har handlat begagnade bebiskläder och en och annan grej till vad som komma skall. Men tror aldrig jag handlat så lite kläder, prylar och så som i år. Känns genuint jättebra. Jo förresten, vi gjorde två stora investeringar i höstas som vi inte ångrat ett dyft alls. En ny gräsklippartraktor och en ny säng. Aldrig sovit så gott som denna höst. Men dörrarna, de tar nog förstapriset.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Att förstå att vi skulle få en bebis (det krävdes elva graviditetstest för att jag skulle förstå det, haha!). När Fredrik gick ner på knä på vår favoritfjälltopp. Att få åka till Island med mina föräldrar. Att kunna baka själv i bagarstugan. Att jag tog mig tid att anamma mina nyårs"löften", att bli hönsägare - så mycket lycka dessa höns skänkt mig! Och i överlag livet på backen, med friska, starka hästar, en mysig katt och massor av lantliv tillsammans med Fredrik.

Saknar du något under år 2018 som du vill ha år 2019?
Mina vänner, jag gick in i 2018 med beslutsamheten att sluta låta andra styra vår tid och ställa högre krav på nära och kära ska kunna komma hit istället för att vi ska flänga iväg varenda gång. Istället för att de kommit hit och hälsat på och levt lantliv så har jag nog aldrig sett mina vänner så sällan som i år. Många av dem läser nog bloggen istället för att komma och hälsa på istället, riktigt trist. Fast å andra sidan är det inte dumt när man får se vilka som faktiskt tar sig tid att hälsa på och höra av sig. Så egentligen kanske det blev till det bästa tillslut? 

Vad önskar du att du gjort mer?
Hälsat på hos mamma och pappa. Träffat min bästis med familj (vi bor 130 mil från varandra) och rida barbacka, saknar det. Åh ja, filmat också. Så kul att filma och klippa!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöscrollat på instagram och jobbat övertid.

Favoritserier från året som gått?
Modern family tycker jag är kul!

Bästa boken du läst i år?
´En annan Alice´ har jag precis läst ut i min bokklubb och  ä l s k a d e  den.

Största musikaliska upptäckten? 
Alltså jag och musik är ingenting som klingar bra ihop. Men har lyssnat massor på den här låten och även den här, gillar den. Var på en fantastisk spelning med First Aid Kit med. Älskade den kvällen. Kvällen med tjejerna när vi dansade till KYGO var också magisk.

Vad var din största framgång på jobbet 2018? 
Jag fick fast anställning som utvecklingsingenjör, tjoho, så kul!! Jag reste mycket i jobbet vilket alltid får mig att växa som person. Jag höll flera föreläsningar, både på svenska och engelska. Jag sanerade 60 000 kubik förorenad mark och gjorde en plan för återställningen. Så mycket kul som hände på jobbet förra året, är helt överväldigad. Så tjänade jag pengar på bloggen och Instagram också, otroligt roligt!

Största framgång på det privata planet?
Ursäkta om jag låter tjatig men jag blev ju gravid med vår efterlängtade bebis! Livets lycka!

Största misstaget? 
Att jobba så pass mycket övertid första halvåret. Aldrig mer.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit så genuint mycket gladare och lyckligare i år, ett fantastiskt år!

Vad spenderade du mest pengar på? 
Renoveringen av Drömmenhuset utan tvekan!

Något du önskade dig och fick? 
Höns, bli gravid och fast tjänst!

Något du önskade dig och inte fick? 
En dressyrsadel och att träffa min drömhäst Lomita.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018? 
Fredrik väckte mig med frukost på sängen, sedan jobbade jag, kom hem till nystädat hus och firade med delar av familjen då F jobbade eftermiddag, här kan du läsa om det. Mysigt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Jag anser mig ha precis allt jag kan önska och lite till, jag är frisk och lycklig. Jag kan inte komma på något som skulle kunna göra mitt år bättre. Det skulle väl varit om jag fått träffa mina vänner lite mer, och att hittepå-farmormor fått må drottning utan cancer. Men det går inte påverka så det är svårt att önska.

Vad fick dig att må bra?
Lantlivet tillsammans med Fredrik. Alla måltider vi ätit utomhus. Mina djur, varje dag. Galoppera barbacka. Frisk luft och kroppsarbete. Att arbetet i Drömmen har gått framåt med jättekliv. Att jag och F ägnat tid åt varandra. Läsa böcker, simma på badhuset och basta efteråt. Unnat mig lugna stunder. All tid i hönshuset har gjort mig så glad. Åh, älskar livet här hemma.

Vem saknade du? 
Trollfrej, alltid min Trollfrej. Och min bästis Julia. Och mitt tjejgäng spritt över Sverige, Umeå, Övik och Höör.

De bästa nya människorna du träffade? 
Egentligen inga nya människor men man kan säga att det blev året jag lärde känna min lika häst- och hönstokiga vän Jennifer! Min tyska vän och numera och också Skråmträskare Dominique! Och min kollega Astrid som förgyllt min vardag!

Mest stolt över? 
Fredrik, han är mitt allt och är så duktig. Vårt liv tillsammans.

Högsta önskan just nu? 
Att få föda ut en frisk och kry bebis och bli totalt uppslukad av bebisbubblan.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker att 2019 ska bli året jag ser det stora i det lilla. Hålla oss på hemmaplan, små äventyr i vår by. Äta många mål mat utomhus. Dricka kaffe i vårsolen med en bebis intill. Varva ner och ha noll krav på vad dagen har att erbjuda. Men sedan, när månaderna tickat på så tänker jag varva upp. För då vill jag banne mig rida och springa igen.

4 kommentarer