Tisdag på backen

Augustiluften är hög, sval och skön att andas. Syret går ut i varenda ven i kroppen. Aah. Flyttar hästar hit och dit mellan bete och vinterhage. Boar kyckling-BB. En rejäl trälåda med värmelampa och små, små tallrikar som ska fyllas med några droppar vatten och lite kycklingofoder. Kan inte förstå att de kommer vara så små att de kan drunka i minsta lilla kaffekopp. Tre dagar kvar.
 
Mamma och pappa kommer på snabbvisit. De hjälper till så mycket med bygget att det inte är klokt. Idag gjorde pappa trossbotten och Fredrik drog slang och satte doser till elen i farstun. Någonting händer varje dag. Mamma och pappa hade snabb-rejs där de bar in virke som ska bli fönsterfoder och knutbrädor till farstun. Mamma svängde runt trimmern en sväng med. Vilken skillnad. Så tacksamt att få hjälp att få hem material, de bor nära Burträsk där vi har värdens bästa järnaffär med virke. Sedan fraktar de hem det till oss på släpen när de kommer förbi. Suveränt upplägg för oss. Bortskämda blir vi, och det vet vi redan om.
 
Hann besöka svärmors vinbärsbuskar innan jag började frysa så fasligt. All fallfrukt från äppelträden plockade jag med till hästarna med. Längtar efter en egen trädgård. Men fram tills tess funkar det helt klart att palla hos svärmor med. Fick ta svängen runt fårhagen och prata lite med flocken som fortfarande går på bete.
 
Duschen där blandaren fastnat på skållhett var ovanligt skön idag. Drog fram ett täcke till sofflocket. De där långkalsongerna och sticketröjan, ja de blir mer och mer motiverade ju närmare september vi kommer.
 
Så var tisdagen på backen gjord. Med kyckling-BB, trädgårdslängt och varmdusch.