En skotarmåndag hos oss

Det är måndag och veckan rivstartade. På med kosymbyxor, rafsa ihop jobbdator och laddsladdar och ränna in till storstan. Frukostmöte, mötemöte och lunchmöte. En fem-minutare på skoaffären för att hinna handla något bekvämt till helgens bröllop och festigheter. Sedan åkte jag hem. Knäppte upp och tråcklade av kostymbyxan, drog på långkalsongerna. Kröp ihop i sängen med jobbdatorn i knäet och jobbade flitigt i några timmar med  paus för att ta ner hästarna på betet. Skön omväxling.
 
Sedan måndagsbestyr. Matlådor i massor lagade jag. Ringde en av livets godaste vänner, en av mina tre Julior. Lämnade disken på diskbänken, maten på spisen och stöket på köksbordet och drog istället på mig gårdsbyxan, med premiär för långkalsonger under, sticketröjan och håliga skorna. Myste med hönsen. Hönan Malin satt i min famn och kuttrade nöjt. Inga ägg lägger de än, de spenderar mycket tid inne i hönshuset. Några av dem ruggar. Jag ger dem extra kärlek och matrester som tröst. Jordgubbar och vit fralla. De har god aptit. Tittar till äggkläckaren. Tänker att jag förmodligen kan och borde göra saker i husbygget. Men har längtat så mycket efter djuren och bara-få-skrota. Knut springer in med en fågel åt mig. Försöker övertala honom att bära ut den, men det får jag promt göra själv.
 
Hämtar hem hästarna från betet med fickorna proppade av kylskåpets sista morötter. Går hem i hyfsat rask takt, följd av hovklapper. Klappetiklapp. Sätter på Årvar tränset utan att ens borsta av honom eller så. Hoppar upp från en gammal, trasig stol och skrittar ut på nyslagna stubbåkern. Flera hektar av stubb som råter rich rich under Årvars hovar. Vi går ut och går, försöker hålla ett sakta mak. Halt och igång igen, volt till höger och sidvärts åt vänster. Han lyssnar fint. Klappar honom på halsen och skrittar vidare. Det hinner bli mörkt innan vi gått hektaren runt åt våda varven. Hästarna får äpplen som Fapriolas medryttare har lämnat i stallet.
 
Fyller vatten och höpåsar. Pussar mularna och släpper ut dem i mörkret. Några veckor till av sommarlov och utimellan-bete. Med sova under bar himmel och ett enkelt hästliv. Sköljer bettet till Årvars träns och ler förnöjt över sadelkammaren, äggkläckaren och livet. Det känns fint nu. Alltihop liksom.
 
Sätter mig bredvid pellisarna på farstun och ser höstens första stjärnhimmel. Grannen kör sin traktor i sena timmen någonstans i fjärran, det är bråda tider att trösta och bala halm nu. Jag är trött men fylld av insipration. Vill plötsligt bara skriva och dela med mig av livet. Går in när jag börjar frysa genom långkalsongerna. Rafsar ihop disken och stöket någorlunda. Jobbväskan är packad. Djuren nöjda. F spenderar kvällen på jobbet och jag njuter av en skotar-kväll är hemma.
#1 - - Ida:

Viken härlig måndag! Helt underbara bilder 😊 Mysigt med stickad tröja 🌼

#2 - - Hannas krypin:

Det låter verkligen som en underbar start på veckan!

#3 - - Emmelie - mamma till två och sjuksköterska.:

Vilken härlig blogg och vilken härlig känsla att varva stads och lantliv sådär. Gillar sättet du skriver. Kram

#4 - - Maria :

Fantastiska bilder ❤️