Augustiorden

Publicerad 2018-08-19 19:34:21 i Lantliv,

Augustidagarna avlöser varandra. Första fuktiga dimman har dansat runt backen. Kallt ren har droppat i hängrännorna. Solen har skinit på fräkniga näsan och tiden nu och framöver är ingenting annat än njutbar. Idag blåser det dock så att håret står på sniskan.
 
Jag har plockat fram några stickade tröjor från gömmorna. Morgnarna är kyliga och det är skönt att slippa frysa. Kommer på mig själv med att ha glömt hur vintern och kylan känns? Fapriola har börjat sätta vinterpäls och det är så osannolikt att jag snart har två mammut-hästar i hagen igen. De får spendera lite tid på betet någon kväll här och var. Har ridit så lite på senaste tiden. Gjort mycket annat. Myst, pussat och pysslat. Men inte ridit.
 
Har ju inte bloggat heller. Knappt instagrammat. Tänker att det är en bra tid att tag i alltsammans nu. För min bästa tid är ju nu.
 
Vi bygger och sjåar ute på gården. Städar, stökar och ordnar. Försöker dölja stora stenarna som sticker upp här och var på backen med matjord som grannarna snällt kört hit. Vi har en ny monsterstor gräsklippare som vi inte vill förstöra genom att köra på sten. Börjar försiktigt drömma om den där trädgården vi en gång ska ha. Men det känns lite förbjudet och långt bort. Slängde förresten i princip allt grönt på komposten idag. Kryddorna, tomaten och solrosen. Det lilla jag hade. Ihoptorkat och ledset alltihopa. Sparade bara pellisarna. De blir jag glad av.
 
I sadelkammaren surrar äggklcäkningsmaskinen. I veckan ska jag bygga kycklinglåda. Inreda med spån och värmelampan. Handla kycklingfoder på foderaffären. Kan inte hjälpa att längta så så mycket tills de är här. Dunbollarna. Hoppas verkligen på en fin tupp.
 
Vi är lyckliga och glada. Fast att byggtempot är rasande nu. Det är beslut och saker som ska göras och beställas och samtal som ska ringas prick hela tiden. Men i virrvarret av allt så står vi med varsitt leende, Fredrik och jag. Hjälpen vi får. Peppen vi får. Så tacksamma.
 
Älskade augusti, vad du är snäll med oss. Och än är du inte slut.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela