Moe, min Moe.

Publicerad 2018-04-03 07:00:00 i Hästen, ponnyn och stallet,

Jag brukar visa bilder från hästarna i hagen, där de lufsar runt med vind i manen och lapar sol nere i hagens ena hörn. Men de är ju så mycket mer än bara fina gårdsprydnader mina fyrfotingar. Vi brukar träna på rätt hårt. Dressyr är det jag snöat in mig på, med en dröm om att en dag våga tävla. Men fram tills dess, träna för att det är kul. Har haft ett ovanligt problem i vinter, min häst har blivit så rund! Den makalösa snömängden har gjort att han inte alls varit lika aktiv som förut och hans annars så vältränade mage har blivit till en kagge. Så nu är det hårdträning. Galoppintervaller, övergångar och annat som får upp pulsen på honom.
Jag blev lite gråhårig när jag skulle sadla efter en längre barbackaperiod. Första hålet, och knappt det. Vi har något att jobba på mao.
Full munderad. Har många bekanta vars hästar ska få föl om 1-2 månader. Årvar ser ut att platsa bland de högdräktiga stona. Men annars så, alldelens ljuvligt fin. Helt perfekt i mina ögon.
Han skulle på slakt 2014 min bästa vän. Men jag kunde inte lämna honom till det ödet, han hade de snällaste ögonen, en stor, pussvänlig mule och en aura som bara ropade på kärlek och närhet. Så sedan 2014 har han förgyllt mitt liv, skulle gärna vilja berätta hur det gick till för er. Han är en riktig nallebjörn. Skulle nog helst sitta i knäet på en om det var möjligt.
Årets första vårtecken bjöd han på för någon vecka sedan med. Hårfällningen!
Min fina kille. Han är så rolig att rida och träna med. Har som mål att rida för tränare en gång i månaden framöver, när snön smält. Sedan ska jag spara pengar och handla en hästtransport och en dressyrsadel med. Kan knappt bärga mig. Så mycket kul vi har framför oss.
Jag tänker att jag ska uppdatera er lite mer om hur vi tränar och vad som händer på hästfronten här framöver. Fram tills dess - håll till godo med lurvig kagge och alldelens ljuvliga snällögon.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Mymind

Publicerad 2018-04-06 10:22:43

Vilken härlig fyrfoting du har att göra med! :) Just den där varma mörkbruna färgen i solgasset med vårvinterns snö ännu på marken... jag riktigt känner värmen :) och måste nästan spotta ut lite päls ur munnen... härliga pälstussar som sätter sig överallt :). I min närhet finns också en fyrfoting med liknande färg, så härligt varmbrun... Ska bli kul att läsa om dina fortsatta träningar... Lycka till med det! :)

Postat av: Celina

Publicerad 2018-04-13 08:37:14

Vilken pärla till häst du har! 😍
Kom ihåg att många gånger är det mer krävande för han att "bara" skrittas än att galoppera 😊
Så njut av att skritta i rask takt och styrkan kommer så småningom.

Svar: Absolut, varierad träning är det bästa, helt enig med dig :)
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela