Loppislycka.

Publicerad 2018-04-06 07:00:00 i Loppislycka & inköp till backen,

Det är torsdag när jag skriver det här. Det är grått, så himla grått ute. Jag fick ställa in min middagsdejt med några tjejer på jobbet för att åka hem och bokföra inför momsdeklarationen. Ni hör ju själva hur lockande det lät. Så jag fick helst enkelt muta mig själv. Det gör man ju bäst genom loppis förstås.
Vi har en alldelens underbar loppis i gamla affären i byn. Där lilla damen skänker bort all inkomst till ett sjukhus i Afrika, det är så man blir alldelens varm i hjärtat när man kommer in. Söta lilla Inger bakom den fantastiska köpmansdiken, själva lokalen är helt slående vacker. Jag fyllde en hel varukorg med en massa fynd. Vi tar en titt.
En makalöst fin tallrik från Rörstand. 20 kr. Ser ut som något som min änglamormor hade älskat att ha på väggen, bara värd att köpa för det ju. Det är en sån tallrik man kan hänga på väggen, men jag tror minsann jag ska använda den, gillar att använda finporslin och inte bara låta det ligga.
En duk i kökets färger, grå och blå. Det får bli köksbordets vårduk. Och en rejäl, rutig historia som kommer att fungera perfekt som kökshandduk eller bakduk. 10 kr för båda.
Väldigt söta ljusstakar i smide. Tänker att de får stå på köksbordet framöver. 5 kr för dem tillsammans.
Ett tjusigt redskap att ha i trådgården i sommar. 5 kr.
En liten korg att hämta ägg i. Jag får ju max tre stycken, ofta bara ett, så storleken blir bra till ändamålet. 5 kr för den fina, med kopparnitar och allt.
Två små brickor/tallrikar. Tänkte ställa en blomma på den större. Och den mindre ska få arbeta som smyckeshållare på nätterna. Stå på nattygsstolen mao. Får visa sedan, när den är på plats och så. 5 kr för dem båda.
En rostfri visp och en rostfri sil att pudra ex. kladdkakor med. 5 kr för dem båda. Och en liten djuptallrik för helgyoghurten eller mannagrynsgröten. ÄLSKAR blått loppisporslin, det vill jag fylla mitt nästa hus med. En femma för den tallriken med.
 
Alla dessa makalöst fina fynd för 60 kr. Nästan så man får skämmas när man betalar, nästa gång ska jag lägga en slant extra till sjukhuset i Afrika. Ljuvliga Inger-loppisen alltså!a

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: idégumman

Publicerad 2018-04-06 10:16:46

Hej! Hittade hit i misstag. "loppislycka" tänkte jag med ett fnys, och så när jag såg bilderna och läste din text smälte jag och blev varm i hjärtat. Vilken tur du har som har ett sånt loppis i närheten! Då känns det bra att köpa lite extra också när pengarna går till nån som behöver dem :). Och så fynden sen! Så fina! Jag blev helt sjuk på att måla porslin själv när jag såg den fina blå tallriken... detaljerna... Va roligt att jag hittade hit och fick värme av dina loppisfynd fast du själv tyckte att dagen var grå... Ha ett gott veckoslut! :)

Postat av: Om hundra dar

Publicerad 2018-04-06 12:44:06

Åååhh. Så mycket ljuvligt. Och tack för du hjälper miljön!

Postat av: Heléne Rosén

Publicerad 2018-04-06 13:42:22

Hej!
Rörstrands jultallrikar använder vi som assietter varje dag. De är fina och lagom stora.
Det är kul att hitta loppis fynd.
Heléne

Postat av: Monica Johansson

Publicerad 2018-04-06 16:30:46

Roligt att läsa din blogg. Lycka till med ditt liv.
Monica

Postat av: Malin

Publicerad 2018-04-06 21:15:54

Vilken trevlig blogg! Har precis hittat hit och vi verkar ha lite av samma intresse. Så kul! Visst är det kul med loppisar!
Önskar dig en trevlig helg!
MVH
Malin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela