Hótel Lækur

Efter The Golden Circle blev vi nästan ensamma på vägarna. Så skönt.
Vi stannade i Flúðir och handlade picknick. Kall korv, salami, bröd, mjukost och läsk. En salig blandning. Så slog vi oss ner någonstans på den isländska landsbygden och åt.
När vi kört klart för dagen hade vi passerat samhället Hella också. Svängt av på en grusväg och kommit hit, till Hótel Lækur. Det var så bra boende, så det tycker jag förtjänar ett eget inlägg.
Här bor vi alltså. Bland hästar, får, höns, hundar, jacuzzi och vulkaner. Makalöst. Vårt dyraste boende på resan, men det var det värt.
Det är så hemtrevligt med höns. Blir så genuint glad av dem.
Träffade en hund som lever livet här på farmen. Rullar i hästskit, sitter i gästernas knä och håller stenkoll på hönsen. Hela familjen har gosat denna och den andra hunden sönder och samman ikväll.
Hönshuset, så gulligt.
... och middagen, så himla god. Lagad med lokala råvaor (förutom riset då). Med isländsk öl och sedan varm äppelkaka till efterrätt.
En strandskata som strosar förbi. Hekla tornar upp sig bakom hotellet. Vi badar jacuzzi, sitter i solväggen och bara njuter. Denna semester alltså. Superlativen tar inte slut.
1 kommentar