Städpaket som heter duga
Jag har tidigare, pö om pö, rensat ut plastsaker från huset. Jag försöker tänka steget längre i min konsumtion. Även om det är jättesvårt. Häromveckan beställde jag hem ett mycket efterlängtat paket från favoritshoppen - Västerbottenssåpa. Hem fick jag ett paket inslaget med brunt papper. Ur det plockade jag fram enträdoftande såpa, disktrasa gjord av bomunn och lin, diskeborste i trä och en exofiberduk som ska ersätta de klassiska gul/gröna kökssvamparna. Genast kan jag rensa bort lite plastartiklar och köra några kemikalier på återvinningen. Jag städar i princip bara med såpa nu för tiden. Och det känns så bra! Jag har studerat miljö i tre år på universitetet och tanken är att börja leva mer som jag lär. Lite i taget försöker jag byta ut saker hemma och göra aktiva, förbättrade, val för miljöns skull.
 
Produkterna är inte bara bättre för människa och miljö, de är så rackarns fina också! Gör köket i lilltorpet riktigt hemtrevligt.
 
Kanske skulle ni vilja se fler bilder på hur vi ha det här i huset som vi faktiskt bor i ?
Nathalie

Tack för detta bra tipset. Håller också på att byta ut mot miljövänliga produkter. Än så länge har jag lyckats med hår- & kroppsvård och smink och även tandkrämen. Ica maxi har börjat sälja mer och mer ekologiska produkter. Där hittade jag tandkrämen.

Det tar sån tid att byta ut allting, även ska jag försöka på att virka fruktkassar. När jag nu kommer till det..
Men nya städ & tvätt produkter får det bli =)

Svar: Varsågod för tips 😍 Låter jättebra med lite mer ekologiskt i vardagen, tänk vad man exponeras för hela tiden! Kram !
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress