Renovering 2017 - Ny stalldörr del 2
JÄTTEKUL att så många av er klickade på ~hjärtat~ nere i högra hörnet på det förra inlägget!
Här kunde du läsa om att Pappa och jag tog bort ett fönster i stallet (okejdå detta gjorde pappa medan jag åkte och handlade hämtpizza) och bankade ut väggen med diverse olika verktyg.
 
Sedan har Pappa varit här lite nu och då när det passat honom. Han har förstärkt väggen, gjutit mellan väggen och sedan plockat ihop spillmaterial från bland annat fasadbytet. Sedan sa det bara swish så satt den där. Den finaste stalldörren som går att tänka sig. Grundmålad och klar att användas. Men en stabil ramp av limträ. Förankrad långt ner i backen. Det är speciellt att hålla på med gamla byggnader, det är inte alltid det tillåter till exempel en öppning hela vägen ner till marken. Då får det bli en ramp, och lika bra går ju det.
 
Tanken är att dörren ska få foder, möjligen liknande vi har på huset. Sedan ska vi försöka få tag i ett stor-braka lass med bark att fylla ut runt rampen. Så klivet inte behöver bli så vansinnigt stort. Slutligen ska jag måla dörren. Är sugen på en blågrå eller gröngrå färg. Möjligen linoljefärg. Så h i m l a svårt att välja.
 
MEN hursomhelst. Här sitter den, fina stalldörren. Aningens större åt alla håll och kanter, utan att braka sönder hela gamla ladugården. Som sagt, det är speciellt med dessa gamla byggnader. Jag är så otroligt nöjd!
 
 
---
 
 
Här (2016) och Här (2015) kan du läsa om tidiagre stallrenoveringar.
Återigen, tryck gärna på hjärtat om du gillar dessa "work-in-progress"-inlägg!
Emmeli

Stort hjärta-tryck! <3

Maja

Vad bra det blev! Lyxigt att ha en så duktig pappa som kan hjälpa till :)

Svar: Det är verkligen höjden av lyx! Så tacksam över allt vi får hjälp med 💗
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress