En helg i september

 Ett totalt lugn har suttit i mitt knä denna helg. Jobbade ute i fält i fredags, lagade en trasig telefon inne i staden och hann springa några ärenden så länge. Mustigt vin från systembolaget. En bok från bokaffären. Så åkte jag hem, till lugnet och hösten och ledig helg. Stekte hemgjorda hamburgare från fjolårets älgkött. Sippade vin och duschade länge i en varm, varm dusch. Sedan följdes helgen av ett helt fantastiskt pärlband av timmar - lediga och öppna att fylla med allt vad gårdsliv innebär.
 
Jag må romantisera allt. Men det var så himla härligt. Att säga nej till roliga aktiviteter för lite hemmatid. Som det behövdes. Hästarna verkade uppskatta mina extra kli-minutrar och gården blev steget närmare en vintervila undet tjockt snötäcke.
 
Det är bra lustigt. När jag pratade med en ytligt bekant i förra veckan utbrast han "Jo jag vill ju bo på landsbygden ... men det är så nära till allt inne i stan och det har ju sina fördelar". Förr brukade jag bara nicka och tyst hålla med. Men nu sa jag "Jo, det förstås, men det beror ju på vad man behöver. Där jag bor har jag nära till mina behov, skogen, att kunna ha hästarna hemma, tystnaden och lugnet, de få gånger jag har ärenden inne i stan kan jag glatt åka dit, istället för att försöka stilla behovet av landsbygden från en stad". Men ja, alla är vi olika. Just nu njuter jag av skördetider, färgerna naturen bjuder på och önskar mig några soliga dagar framöver. För så är det ju, även på landsbygden mår vi bra av lite sol ibland.
#1 - - Emmeli:

Så härliga bilder och vilken skön helg. Klok som en bok är du också. Och så håller jag såklart med dig. ;) Landet är livet. <3

KRAM till dig och ha en jättefin vecka!

Svar: Kram !!!
Isabell Lundberg

#2 - - Petra:

Jag blir så avis på att du bor så härligt till!
Håller verkligen med dig i att det beror på vad man behöver. Jag behöver få ha naturen nära inpå mig, lugn och ro och möjlighet till att bara vara, allra helst ute i en vacker skog eller en dunge. Men det är verkligen inte många som förstår det.
Tack för en mysig blogg! Det är hit jag söker mig när jag känner för att drömma om en framtid där jag äntligen kan bo i ett hus på landet.

Svar: Blev så himla glad av din kommentar ! Så skönt att du vet vad du vill - då är det bara att jobba för att nå målen! Stor kram till dig !
Isabell Lundberg