"Det vackra i det enkla"
 
Det är tisdag. Det brukade vara min värsta dag. Så segstartad och långt till helg. Men nu börjar den sakta smyga sig tillbaka i mitt tycke igen. Steg upp med Fredrik imorse, han börjar så mycket tidigare än mig. Tog en långsam morgon ute i dimman. Kom in med röd näsa och - äntligen - en hungrig mage. Senaste månaderna har jag mest bara mått illa vid frukosttid. Sviter sedan pendlingen. Tänker på hur annorlunda livet är nu, mot för bara ett ynka år sedan. Hur tisdagar som kunde kännas evighetslånga helt plötsligt känns ganska trevliga. För jag får vara hemma och ledig om kvällarna.
 
Så jag gör sånt som jag tycker om. En tupplur i soffan. Det är ju så skönt. Istället för en kaffekopp som brukar kicka in näst intill genast. Bara få slumra till lite. Sedan ut i lingonskogen igen. Ritch, ritch, ritch. Flera liter på jättekort tid (jämfört med i lördags). På hygget fanns hur mycket som helst. Sedan drog jag igång projekt med lingondricka i saftmaja och ta tillvara på lilla skörden från odlingarna på altanen. Hann longera Årvak runt, runt också. Fylla höpåsar och klafsa runt med gummistövlar i mörkret. Mitt i allt snurrande med häst och långspö och linor härs och tvärs så pirrar det till i magen. Fredrik fick till lite arbetebelysning i Drömmen ikväll. Så minsann, det lyste i ett av fönstren. Huset såg så levande ut. Så verkligt i en annars så drömmig uppsyn.
 
Kan inte låta bli. Tanken är svindlande. För ett år sedan var livet så annorlunda, med studier i Umeå och allt vad det innebar. Och nu, med drömjobbet och lediga kvällar att koka saft, longera häst och hänga ute i lingonriset. Hur ser livet ut om ett år? Om två år? Hur många år kommer det ta innan jag sitter i Drömmen och avhandlar tisdagens sysslor i ett blogginlägg? Det riktigt spritter i mig, tänk att vi ska få bo där i finhuset. Tillsammans med Fredrik. Livet är så jädra fint just nu. Det kommer alltid att finnas saker som skaver, hjärtevänner som har det tufft och saker som aldrig blir som en planerat. Men jädrar, så värdefullt det är. Att gå till sängs på en sketen tisdag och känt att man levt dagen fullt ut. Bland saftmajan, lingonriset, hästarna och Fredriks långa armar. Jag är så lyckling lottad att få känna så på en annars så vardaglig dag i mitt liv.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress