Det blev en helg i fjällen

Han säger att vi kanske inte ska åka ändå. Att vi kan lägga timmarna på huset och gå på bio, vädret ser ut att verka bli bra hemma med. Men jag suckar mjukt och säger att, klart vi ska åka, jag vet ju att han älskar den lilla fjällstugan. Så kommer vi oss iväg, vi har packat så lite att vi måste ha glömt minst hälften hemma. Så känns det alltid när man åker bort. Vi susar fram genom inlandet. Äter skrovmål på Frasses i Malå. Åker vidare och hamnar fel i ett vägarbete, blir två timmar sena. Säger att det nog inte är tänkt att vi ska åka iväg i helgen.
 
Men så kommer vi fram. Stugan är så kall att det ilar i kroppen när vi kryper under täcket. Men tystnaden är bedövande och luften så frisk, sällan sover jag så gott som jag gör i fjällen.
 
Han stiger upp före mig och jag slumrar. Något jag aldrig gör hemma. Har inte ens på telefonen och ingenting känns viktigare än att ligga i sängen och blunda ikapp med tystnaden. Vi rostar bröd och dricker jos. Inser att vi bara handlat en massa onyttigt tjafs att äta under helgen. Vad gör det. Vi tar lång tid på oss och kommer tillslut iväg till våra svampställen. Vi plockar klungor med gula kantareller. De är små men många till kvantiten. Vi hinner prata om mycket, ledsamma saker, allvarliga saker, lättsamma saker och aproliga saker. Han ser så djupt in i mig med sina bruna ögon att jag känner mig transparant på ett bra sätt.
 
Vi pausar på en sten. Han öppnar min 2,6% öl med kanten på sin mobiltelefon. Räcker mig ölen och klunken jag tar är stor och blöt. Vi äter chokladbollar med kokos och gifflar. River loss lingonris och drar bladen från plantan, en efter en, medan vi pratar om huset, gården och framtiden. "Tror du alltid att jag kommer att ha hästar?" frågar jag "Jaa, såklart!" svarar han som om det vore det mest självklara i världen.
 
Helgen går. Vi träffar en god vän. Äter halvtaskig mat och fnissar till youtubevideos. Handlar dipp och pepsi. Fortfarande har vi inte ätit något nyttigt på hela helgen. På kvällen läser jag bok och han spelar spel på Playstationet. Vi somnar tidigt. Han vaknar före mig igen, ingenting som någonsin händer hemma. Vi får ingenting gjort och vi hinner vila två gånger till innan vi börjar packa ihop våra saker i stugan.
 
När vi åker hem kör han vår Audi med ögonen på vägen och jag stryker hans mörkbruna hår ner mot nacken. Tänker på den där klyschan "Jag gör hellre ingenting med dig, än något med någon annan". Sedan kommer vi hem till gården och djuren. Tvättar sängkläder, äter middag sent och känner för första gången i år att jag är utsövd och tackar fjälluften, tystnaden och hans trygga famn för det.
 
Herrejösses, så välbehövlig helg det blev.
#1 - - Emmeli/Lillafrun:

Låter helt, helt magiskt. <3 Så bra ni tog er iväg! KRAM

Svar: Ja det var det värt, såhär i efterhand. Sömn och svamp. Nästa fjälltur i oktober är redan inställd. Känns trist :( ... Tur stugan står kvar <3
Isabell Lundberg